Elsőkörös irányító lesz Tom Brady tartaléka

A Tampa Bay Buccaneers csütörtökön egyéves hosszabbítást kötött irányítójával Blaine Gabbert-el így Ő lesz Tom Brady tartaléka. Az irányító már tavaly is a csapat játékosa volt de vállsérülése miatt szeptember végén sérültlistára került így tétmérkőzésen még nem lépett pályára a csapat mezében.

Gabbert-et a 2011-es Draft első körének 10. helyén választotta ki a Jacksonville Jaguars de sohasem tudta bebizonyítani, hogy miért választották ki ilyen előkelő helyen. Idén a 10. profi szezonját kezdi és a pályafutása során már öt csapatot is megjárt.

Pályafutás elején kezdő volt Jacksonvilleben de három szezon után elcserélték a San Francisco 49ers-el. Itt három szezonon keresztül főként tartalékként számítottak rá majd ezt követően 1-1 évig az Arizona Cardinals és a Tennesse Titans játékosa volt.

Eddigi pályafutása során 56 mérkőzésen lépett pályára, 48 alkalommal volt tagja a kezdőcsapatnak. 1,498 passzkísérletéből 842 volt sikeres, 9,063 yardot, 48 touchdownt passzolt és 47 alkalommal adta el a labdát.

nfl.com, Fotó: twitter.com