Plusz három Draft kört kérvényez a Steelers

A koronavírus járvány teljesen felforgatta a megszokott az idei Draft procedúrát. Viszonylag csak kis változást jelent a Draft online lebonyolítása mert a választásokról korábban is távolról döntöttek. A csapatközpontban gyűltek össze a döntéshozók és onnan küldték be a választásaikat de most jóval kevesebb információ alapján kell majd választaniuk.

Ennek oka, hogy alapesetben a Scouting Combine-t követik a Pro Day-ek és privát edzések. Ezek során a csapatok képviselői rengeteg játékossal találkoztak és a választásokat nagyban meghatározta a megfigyelők személyes benyomásai.

Mivel a megszokottnál jól kevesebb információval rendelkeznek a csapatok így a Pittsburgh Steelers general managere Kevin Colbert előállt azzal az ötlettel, hogy további három kört kellene beiktatni az idei Drafton így 10 körössé válna a játékosbörze.

Azzal nehéz lenne vitatkozni, hogy idén valóban kevesebb információ alapján kell majd választaniuk és ez a késői körökben jelent majd nagyobb rizikót. Másfelől azonban végigjátszották a tavalyi szezont, így rengeteg videóval rendelkeznek és a Scouting Combine is problémamentesen lezajlott.

Ha ténylegesen kibővítenék a Draftot akkor a plusz választások valószínűleg a hetedik kör után következnének és valószínűsíthetően abban a sorrendben ahogyan a tavalyi szezont zárták a csapatok. Két héttel a Draft előtt azonban valószínűleg nem fognak változtatni. Idén sokkal nagyobb szerepe lesz a Draft után szabadon maradó draftolatlanok szerződtetésének.

profootballrumors.com, Fotó: twitter.com