Tua Tagovailoa jobban dob mint Aaron Rodgers és Dan Marino

Legalábbis ezen a véleményen van Trent Dilfer, a korábbi Super Bowl győztes irányító. Sőt a jelenleg elemzőként dolgozó korábbi irányító még tovább ment és kijelentette, hogy amelyik csapat kiválasztja Tua-t az egyértelműen a Draft nyertese lesz mert Hall of Famer játékossal erősödik.

Ez lehet, hogy némiképp túlzás de az igaz, hogy a fiatal irányító esetében nem a képességei hanem az egészségügyi állapota jelent problémát. A tavalyi szezonban nagyon súlyos csípősérülést szenvedett de a hírek szerint már teljesen felépült a sérüléséből.

Ennek ellenére dollármilliókat jelentő helyeket érhet a sérülése. A sérülése előtt stabil 1/1-esnek számított azonban abban a pillanatban, hogy megsérült még az első kör is kérdőjelessé vált. Ez a kérdőjel a jelek szerint "kiegyenesedett" és most már biztosra veszik, hogy Top helyen kel majd el az irányító.

Az 1/1-es választott valószínűleg az LSU irányítója Joe Burrow lesz így Tua az évfolyam másodikként kiválasztott irányítója lehet. Ez több helyen is bekövetkezhet, attól függően, hogy valamelyik csapat feltradel-e majd érte, de annyi garantálható, hogy az első 5 hely valamelyikén kiválasztja majd az egyik csapat.

img-9726.jpg

twitter.com,