Az Enthroners tegnapi mérkőzésének számai mögé nézve

img_9074.jpeg
A Fehérvár Enthroners tegnap a Frankfurt Galaxy vendégeként lépett pályára és igazán felemásra sikerült az összecsapás. Az első félidő igazán bíztató volt de pillanatok alatt szétesett minden. És itt most nem akarod elkezdeni a bírókkal foglalkozni, bár a zebrák is érdekesen tevékenykedtek, hanem inkább nézzük meg a találkozó számait.

A találkozót végül 46-0-ra nyerte a Galaxy de az első félidőben méltó partner volt az Enthroners. A fehérvári védelem erőn felül teljesített és nagyon sok szép játékot sikerült bemutatniuk. A második negyed végi jelenet (beleért a labdába vagy nem ért bele a magyar csapat játékosa) utána azonban eldőlt a képzeletbeli dominó és nem volt visszaút.

A szerzett yardot tekintetében 278 yard szerepel a Galaxy és 216 az Enthroners neve mellett ami nem jelent ekkora különbséget. A Galaxy csak 27 yardot szerzett a földön míg az Enthroners yardjait inkább futásokkal szerezte (114 yard). 15 first downt szerzett az Enthroners és csak 10-et a Galaxy. A labdát is többet birtokolta a magyar csapat 38:20 - 21:40 arányban.

img_9075.jpeg

De akkor mégis mi döntött? Hogyan zárulhatott 46-0-ra a találkozó? Ráadásul a végeredmény a negyedik negyed első másodperceiben kialakult. Az utolsó majd negyed órában már a cserejátékosok küzdöttek egymással. A korábbi kérdésre a válasz a labdaszerzésekben keresendő.

 

A Galaxy 2 fumblet szerzett és 2 alkalommal szedték le az irányító passzát. Az egyik interceptiont ráadásul rögtön visszavitték touchdownra. A négy labdaszerzés döntőnek bizonyult. Emellett (nem bírózva) még ott van a két negyedik down aminek nekiment a fehérvári csapat.

Minden amerikai futball mérkőzésen, bármilyen szintről is beszélünk, mindig kulcsfontosságúak a labdavesztések/labdaszerzések. Személy szerint nem tartottam rossz ötletnek, hogy nekimentek a negyedik kísérleteknek mert bevállalás nélkül nem lehet megverni az esélyesebb ellenfelet.

Nagyon sok hiba volt a mérkőzésen de visszatekintve lehet mégsem jelent ez olyan nagy bajt mert sok sportoló és edző szerint a vereségből lehet a legtöbbet tanulni. Most bőven lesz ideje ezeket kijavítani az Enthronersnek mert a jövő héten bye weeken van az egész liga, a két hét múlvára tervezett találkozó elmarad, így legközelebb három hét múlva lépnek pályára.

Fotó: instgram.com, @Kutasi Petra

Címkék: elf, enthroners