Preseason Week 1 – Elkezdődött a szezon, végre! - 2.rész

Elkezdődött a 2023-as NFL szezon, az előszezon (preseason) formájában és le is mentek az első heti meccsek. Alapvetően sok tanulságot ezekből az eredményekből nem szabad levonni, így a konkrét végeredményekkel nem is foglalkoznék. Ehelyett minden meccsről hoznék nektek pár érdekes teljesítményt, párharcot, amire érdemes lehet odafigyelni az előszezon maradék 2 fordulójában. Természetesen a cikkbe némi fantasy relevanciát is belecsempészünk.

Giants vs Lions

A Giants-nél sajnos sok mindent nem tudtuk meg, pedig az egyik legérdekesebb pozíciós harca lehet az egész ligának, hogy kik lesznek végül a Giants kezdő elkapói. Szintén kérdéses továbbra az is, hogy ki lesz Saquon Barkley első számú cseréje.

A Lions-nál mindenképp bíztató, hogy Jahmyr Gibbs és Sam LaPorta is saját posztjaikon kezdő játékosnak néznek ki, bár azért Gibbsnél mindenképpen érdemes lesz figyelni azt, hogy Montgomery mennyi szerepet vehet majd el tőle.

Commanders vs Browns

A Washington-nál ha eddig kérdés volt, hogy Sam Howell lesz-e a kezdő irányító, akkor most már talán kijelenthető, hogy igen. Kezdett is Brissett előtt és jobban is játszott, mint a veterán. A kezdő skill pozíciók kb. adottak a csapatnál, talán a tight end poszt lehet érdekes, ahol Logan Thomas sérülései miatt a másodéves Cole Turner előre léphet és egy jó preseason-nel akár első heti kezdő is lehet.

A Browns gyakorlatilag a Hall of Fame meccsel együtt már két preseason meccsen is túl van, és a legkiemelendőbb játékosuk egyértelműen az újonc irányító Dorian Thompson-Robinson, aki nagyon jó eséllyel pályázik Dobbs és Mond elé, hogy Watson cseréje lehessen. Nick Chubb kezdő pozíciója természetesen nem kérdés, viszont a cseréje Jerome Ford sérült, így jelenleg Demetric Felton és John Kelly harcolnak a cserefutó pozícióért, és egyelőre talán Felton az, aki jobban teljesít, bár ez még változhat a következő 2 hét alatt. Elkapó fronton elég egyértelmű volt eddig a kezdő 3-as, viszont Moore megsérült. Elvileg nem súlyos, de ez plusz lehetőséget adhat olyan fiatal játékosoknak, mint Cedric Tillman, David Bell, vagy Anthony Schwartz, őket mindenképpen figyeljük a következő 2 hétben.

Broncos vs Cardinals

A Broncos-nál mindenképpen érdekes, hogy Sean Payton az ex Saints-es Adam Trautmant és Marquez Callawayt preferálja egyelőre TE1 és WR3 posztokon, a saját draftolt Greg Dulcich és Marvin Mims előtt, egyelőre. Legalább Samaje Perine RB2 posztja megingathatatlannak tűnik, sőt szinte biztos, hogy elég sok szerepe lesz a komoly sérülésből visszatérő Javonte Williams mellett.

A Cardinals-nál biztosan nem fogják idő előtt visszahozni Kyler Murrayt a sérüléséből, így az első héten a veterán Colt McCoy lehet a kezdőirányító, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy az újonc Clayton Tune veszélyezteti őt ebben, pedig nem kezdett rosszul. Egy másik rookie viszont azonnal kezdő lehet a Cardinals-nál, mégpedig az elkapó Michael Wilson, akinek az egyetlen vetélytársa nagyon úgy néz ki, hogy Zach Pascal jelenleg a WR3 posztért.

Titans vs Bears

A Titans-nél a legérdekesebb csata egyértelműen csereirányító poszton lehet, már csak azért is, mert aki ezt most megnyeri, az nagy eséllyel 1 év múlva a csapat kezdője lehet, ha csak Tannehill nem maradt továbbra is. Én még mindig Will Levist tartom erre favoritnak, de kétségkívül Willis fejlődött tavalyhoz képest. Futóposzton Henry cseréje lehet a kérdéses, az újonc Tyjae Spears parádésan kezdett és egyértelműen jobb volt, mint Hassan Haskins, figyeljük ezt a párharcot, de Spears még egy ilyen teljesítménnyel szinte garantáltan RB2 lesz.

A medvéknél adottak a kezdők és fantasy releváns playerek, a legnagyobb kérdés a futó poszt, de egyelőre Khalil Herbert egyértelmű kezdőnek néz ki, meglátjuk Foreman vagy esetleg Roschon Johnson mit alkot a következő 2 hétben.

Colts vs Bills

A Colts-nál van talán az egyik legtöbb kérdőjel. Minden jel arra mutat, hogy Richardson már az első héten kezdő lehet, de azért én még nem írnám le Gardner Minshew-t. Futó poszton Taylor elvileg visszatér a csapathoz, de továbbra is sérülésekkel bajlódik, és így hogy Zack Moss is megsérült, gyakorilat egy Evan Hull – Deon Jackson – Kenyan Drake committee-vel kell most menni, aminek talán az újonc lehet a vezére, de azért remélhetőleg Taylor körül rendeződik a helyzet. Elkapó poszton egyértelműen az Isaiah McKenzie vs Josh Downs párharc a legpikánsabb, egyelőre nem tudni ki lesz a csapat kezdő slot WR-e, de aki végül elnyeri a lehetőséget, az komoly értékkel bírhat.

A Bills-nél James Cook kezdő futó pozíciója nem kérdéses, talán érdekesebb lehet, hogy végül Damien Harris vagy pedig Latavius Murray lesz az, aki szignifikáns snapeket fog játszani mellette. Elkapó fronton egyelőre Deonte Harty néz ki a kezdő slot WR-nek, ami egy explozív Bills offense-ben még akár fantasy értékkel is kecsegtethet. Azt pedig, hogy Kincaid mikor előzi be Knoxot a kezdő TE posztért, egyelőre nem lehet megjósolni, biztos lesz jó pár 2 tight end-es felállás idén a Bills-nél.

 

Forrás:

FumbleForum

fumbleforum.hu

Fotó: beaconjournal.com, bearswire.usatoday.com