Hétvégi gondolatok – Week 1 - 1. rész

Hát, elkezdődött. Kitartást mindenkinek, sok örömet és türelmet a szezonra. A hétfői rangadók után megosztjuk veletek a margóra írt gondolataim, érdekes statisztikákat és témaindító spekulációkat. Roppant kreatívan, ez a rovat lesz a “hétvégi gondolatok”, de vágjunk is bele.

Az első fordulóhoz méltóan, volt bolondokháza rendesen. Korai még bármit levonni hosszútávra, de mégis kérdés, hogy ki az, aki máris aggódhat a nyitófordulós veresége miatt. Szinte már nem is emlékszünk, de a bajnok, a Kansas City Chiefs vereségével rajtolt a szezon, pánikra viszont nincs ok. Nem fog minden meccsen hiányozni Travis Kelce, nem fog minden meccsen ennyi labdát ejteni az elkapósor, a linebackerek majd megszokják, hogy Chris Jones távollétében több meló hárul rájuk (update: a drámának vége). A defense így sem vallott szégyent, nem rajtuk ment el. Bármennyire is közhely, ezt a találkozót nem a Lions nyerte meg, de remekül élt a lehetőségekkel. Ha Jameson Williams visszatér, Jahmyr Gibbs pedig gyakrabban kap labdákat, komoly probléma lesz a Detroit, olyan, ami a legtöbb csapatnak fel tud pakolni 30 pontot.

A Bills veresége már inkább aggasztó. Ahogy korábbi podcastünkben beszéltük, remek ez a keret, de stagnál. Ami nem feltétlen negatív jelző, konstans playoff menetelők lesznek, de az extra lépést nem tudják megtenni. Első meccs, oké. De… én nem mondom, hogy van öt-hat jobb irányító Josh Allennél a ligában, de kulcshelyzetekben van öt-hat másik qb, akinek előbb adnám a kezébe a labdát. Vállalom!

A Ravens elkapói tavaly összesen alig több, mint 1500 yardot termeltek, amivel liga utolsó lettek természetesen. A problémát igyekeztek orvosolni, a felépülő Rashod Bateman mellé jött a draftról Zay Flowers és a klasszis, Odell Beckham Jr. Ők hárman 150 yardot hoztak összesen az első meccsen a Texans ellen, ami nem egy olyan szám, amit lehetetlen lenne tartani. 17 meccsre vetítve, drasztikus előrelépést prognosztizál ez a trió. Beckham pedig szerepben van, nem az a játékos már, aki hátán viszi a csapatot, de meccsenként egy-két alkalommal begyújtja a szikrát egy nagyobb elkapással, egy kiharcolt zászlóval.

Forrás:

Fumble Forum

fumbleforum.hu

Fotó: eu.freep.com

Címkék: forumfumble