Nagyító alatt az Arizona Cardinals

Javítani kell a múlt heti csúfos kezdés után és erre minden esélyünk meg is van, hiszen az újjáépítés elején jár a vasárnapi ellenfelünk. Vajon sikerül feléjük kerekedni.

Előző mérkőzés

@Commanders 16-20

Statisztika

Offense: 228 yard

  • Passzolt: 132 yard
  • Futott: 96 yard

Defense: 248 yard

  • Passzolt: 156 yard
  • Futott: 92 yard

A keret

A PUP listán van Kyler Murray, így Joshua Dobbs az irányító. Tipikus csere QB teljesítményt nyújtott egy hete, nem mutatott semmi különlegeset. Sem TD-t, sem interceptiont nem dobott, viszont három fumble-t is láthattunk tőle, amiből kettő az ellenfélnél kötött ki. A cseréje az újonc Clayton Tune.

Szinte egy az egyben James Conner látta el a futófeladatokat, akire nem lehetett panasz. Mellette nagyon kevés lehetőséget kapott Keaontay Ingram és Emari Demercado. Conner játéka kérdéses, ez pedig alaposan visszavetheti a támadósort.

img_9785.jpeg

Persze ha úgy van, akkor Marquise Brown és Rondale Moore kezébe is oda lehet adni a labdát, az elkapófeladatok mellett egy-egy trükkös játékkal futni is tudnak. Egyikük sem volt kifejezetten effektív, de rájuk kell elsősorban odafigyelni az elkapók közül, főleg Hollywood Brownra. Greg Dortch-nak és Zach Pascalnak nem volt az első héten elkapása, az újonc Michael Wilsonhoz viszont két alkalommal is eljutott a játékszer.

Zach Ertz volt az elsődleges célpont, de őt csak a rövid passzokkalt találta meg Dobbs. Trey Mcbride-ról se feledkezzünk meg, nagy reményekkel érkezett meg tavaly Arizonába. Geoff Swaim és az újonc Elijah Higgins van még keretben.

Tapasztalt left tackle-t találunk a Cardinals-ban, hiszen komoly NFL múlt van D.J. Humphries mögött. A guardok között van egy régi ismerős Will Hernandez személyében, aki meglepően jól kezdte az évet. Elijah Wilkinson a másik guard, a center pedig Hjalte Froholdt. A támadófal jobb oldalán egy szép reményű újonc, Paris Johnson Jr. játszik.

6 sacket is szerzett múlt vasárnap a védelem, így érdemes lesz odafigyelni a D line-ra. NT-ként Leki Fotu próbál pusztítani és hiába szerezte meg pályafutása második sackjét, azért vannak jobb játékosok ezen a poszton. Ellenben Jonathan Ledbetter és L.J. Collier veszélyesebb lehet nála, szerencsére utóbbi biztosan nem lesz ott a pályán. A rotációban valószínűleg Carlos Watkins és Kevin Strong kap majd még lehetőséget.

A passzsiettetőknél is hasonló elvet alkalmaz Jonathan Gannon, az off ball linebackerből átképzett Zaven Collins játszott a legtöbbet. Dennis Gardeck szerepelt a legjobban a Commanders ellen, hiszen élete egyik legjobb teljesítményét nyújtva két sacket szerzett. Rajta kívül Victor Dimukeje tudott odaérni az irányítóhoz. Számottevő snapet kaphat Cameron Thomas, Jesse Luketa és Azeez tesója, B.J. Ojulari is.

A linebackereknél a head coach által jól ismert Kyzir White a főnök, mellette pedig Krys Barnes-t látjuk majd, hiszen Josh Woods kihagyja a második fordulót.

A széleken végigjátszották a cornerbackek az első heti mérkőzést. Marco Wilson mellett egy ötödik körös újoncot, Kei'Trel Clarkot állították ki az oldalvonal mellé, így ez alapján a Cardinals-nak is van egy szép reményű hátsó körös CB-je. Itt is van egy korábbi játékosunk Antonio Hamilton személyében.

A slotban is safety-t alkalmaz az Arizona, komoly játékidőt láthatunk majd a Budda Baker, K'Von Wallace, Jalen Thompson hármastól, persze csak ha mindegyikük pályára tud lépni.

A kicker Matt Prater, a punter Nolan Cooney, a snapeket pedig Aaron Brewer adja nekik. A visszahordásokért Greg Dortch felel.

Edzői stáb

Váltás volt az offseasonban, az Eagles korábbi védőcoordinatora, Jonathan Gannon kötött ki délen. Drew Petzing az OC, ő a Browns QB edzőjeként tevékenykedett ezelőtt. A defensive coordinator Nick Rallis Gannonhoz hasonlóan Philadelphiából érkezett. Jeff Rodgers a special team coordinator.

Várakozások

Az újjáépítés elején áll a Cardinals, így más célokkal vágott neki a 2023-as esztendőnek a két csapat. Az első héten látottak persze átírhatják a forgatókönyvet. Alaposan megszorongatta az e heti ellenfelünk a Washingtont, mi pedig borzasztó vereséget szenvedtünk hazai pályán. Fontos lesz a jó start, már az elején meg kell mutatni ki az úr a háznál, ez pedig hamar visszahozhatja a játékosaink önbizalmát. Ellenkező esetben ismét elbizonytalanodhat a keret és komoly veszélybe kerülhet a győzelem.

Közhely, de a passzjátékra kell kényszeríteni a csereirányítóval felálló Arizonát és azt is biztosra vehetjük, hogy kinyílik Wink Martindale playbookja. Nem biztos, hogy pályára tud lépni Andrew Thomas, az pedig tuti, hogy nem lesz száz százalékos állapotban, ezt pedig biztosan megérzi majd az offense. Kicsit csalóka lehet a 6 sack, nem képvisel akkora értéket ez a front seven, mint a Dallas-é.

A vártnál rosszabb előjellel vágott neki ennek a túrának a csapat és nincs mese meg kell nyerni ezt a mérkőzést. Nem szabad lebecsülni a Cardinals-t, de ez egy must win mérkőzés, ha őket nem sikerül legyűrni, akkor komoly visszaesés következett be Joe Schoen irányításának második évében.

img_0093.jpeg

Fotó:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu