NFL HUNGARY

2019.dec.10.
Írta: nflfan komment

A veterán irányítót elkapóként vetette volna be az Eagles

Azt tudtuk, hogy a Philadelphia Eagles elkapósora nincs a legjobb állapotban de azt nem, hogy ekkora a baj. Kiderült, hogy ha teljesen elfogytak volna az elkapók akkor 40. életévét taposó irányítót, Josh McCown-t vetették volna be elkapóként.

Tovább

raiders_hungary_3.jpg

A Patriots-nál újabb videózós balhé van kialakulóban

Kicsit kisarkítva úgy is mondhatjuk, hogy a New England Patriots elmúlt majd két évtizedét a győzelmek és a csalások jellemezték. Az vitán felül áll, hogy a Patriots az utóbbi évtizedek legsikeresebb csapata de az is, hogy nehezükre esik a szabályok betartása. Vagy ahogyan Belichick mester mondta anno, a szabályok helyes értelmezése.

Tovább

A Falcons megint megtalálta a Carolina ellen a megfelelő játékstílust

CSAPAT STATISZTIKÁK

- A Panthers 159 futott yardot és két futott touchdown-t engedett az Atlantának, mindkettő szezoncsúcs az Atlanta számára, amely a meccs előtt átlagosan 74,3 futott yarddal rendelkezett mérkőzésenként.

- A Carolina négy alkalommal adta el a labdát és nem volt labdaszerzése. A 7. hét óta a Carolina 17 eladott labdával rendelkezik, mindössze öt labdaszerzés mellett, ami a legrosszabb turnover mutató az NFL-ben.

Tovább

A második körös választott lesz a Broncos megmentője?

A Denver Broncos már évek óta, Peyton Manning visszavonulása óta csak szenved irányítóposzton és most végre látszik valami fény az alagút végén. Számtalan irányítót bevetettek, Paxton Lynch személyében még elsőkörös választott is volt de most lehet, hogy megtalálták a jövőbeli Hall of Famer utódát.

Tovább

Mennyire jó a Giants újonc magja?

Az elmúlt három szezonban csak a bosszankodásból jutott ki nekünk, sorozatban harmadszor fogunk a liga aljában végezni. Egyedül a relatíve reményteljes fiatal játékosaink miatt lehetünk valamennyire bizakodóak, más pozitívumot  nem látok. A kérdést azonban itt is fel kell tenni: valóban ők jelentik a jövőnket, vagy csak a kevés tapasztalatuk miatt látjuk őket jobbnak a képességeiknél? Erre keresek most választ.

Tovább

A Ravens henger a Bills-en is átgázolt

Az NFL 2019-es idényének 14. játékhete is véget ért kedvenceink számára, ismét egy nyögvenyelős, szoros, de hihetetlenül élvezetes meccsen sikerült kapitulálásra kényszeríteni a Buffalo Bills csapatát. 17-24 (csodával határos módon ezt sikerült eltalálni a beharangozóban), 4 FG, kemény védelmek, masszív futójáték, de ami a legfontosabb, Ravens győzelem! Ezzel 11-2-re módosult a hollók mérlege, valamint a Chiefs jóvoltából a Patriots is kikapott, tehát simán nekünk áll a zászló az AFC első kiemelésért folytatott küzdelemben. Mielőtt azonban túlságosan előreszaladnánk jósda fronton, előbb elemezzük a szokásos pozitív-negatív felosztásban a Bills ellen megvívott mérkőzést!

Tovább

Csak erős idegzetűeknek!

I.negyed: Winston mindjárt megdobja a kötelező interception-ét, gondolom azért, hogy minél hamarabb túl legyen rajta. A Colts pár játék alatt touchdown-nal büntet. Aztán Dare Ogunbowale is elveszíti a labdát. A Colts mezőnygóllal büntet. Sebaj! Van még idő az első negyedben. Két touchdown-nal fordít a Bucs. Az első végén maga Winston tuszakodik be valami QB snake utánzat után. Aztán Mike Evans 61 yardos TD-je már tetszetős lenne, csak hát az elkapó meghúzódik közben és már vissza sem tud térni a pályára. A 14:10-es negyed után is látszik, őrült kis meccs elébe nézünk. Szívbetegek feküdjenek le!

Tovább

Scott Turner örül a lehetőségnek, hogy most először ő hívhatja a játékokat

Ron Rivera távozása nyomán az irányító edző Scott Turner támadó koordinátor lett, miközben apja az ideiglenes vezetőedző Perry Fewell speciális asszisztense lett. Egy apa a szezon közepén átadja a játékhívási feladatokat a fiának? Nem látni ilyet minden nap.

Tovább

Az előzetes várakozásokhoz képest kevés, a körülmények adta lehetőségek között reális

Ha egy mondatban kellene jellemezni az Indianapolis Colts idei szezonját, akkor talán így lehetne megfogalmazni.
Kezdődött ugye azzal, hogy a kék-fehérek össze verbuváltak egy elég tetszetősnek kinéző kis csapatot, s az előző szezon felfelé ágban történő befejezése után mindenki kíváncsian várta a folytatást. Persze Andrew Luck-kal. Ez most egy Super Bowl esélyes csapat, mondogatták sokan, beleértve engem is. Csak, hogy a sors valami miatt nem kedveli az Indianapolis Colts-t, mert úgy alakította, hogy közvetlenül a szezonkezdet előtt derüljön ki, Andrew Luck-kal nem számolhatnak. Sem a szezonban, sem később. Visszavonul.

Tovább

AFC körkép – 14. hét

Az NFL 100. szezonjának utolsó negyede kezdődik ma éjjel, ennek örömére a heti körbenéző is már inkább a főcsoportról szól. Az AFC jelen állás szerinti továbbjutói: Baltimore, New England, Kansas City, Houston, Buffalo és Pittsburgh, de mögöttük is szoros a verseny, jó nagy kavar lehet még december végéig. Elég komoly forduló következik, 1-2 kivétellel minden meccs közvetlenül befolyásolja a playoff-helyezéseket. Nézzük a matchupokat és az esélyeket!

Tovább