Andrew Luck a Scouting Combine-on

Andrew Luck a tegnapi napon bemutatkozott a Combine-on. Előre bejelentette, hogy nem fog dobni (amit nem is tett) de a felmérései igen jól sikerültek. Bebizonyította a kételkedőknek, hogy egy igen atletikus játékosról van szó.

A Stanford irányítójának vasárnap reggeli nem hivatalos 40 yardos futása megmutatta a csapatoknak és főleg a Coltsnak, hogy nem egy statikus, csak a zsebből irányító játékosról van szó. 4.59 futotta a 40 yardot ami Cam Newton tavalyi idejével megegyezett.

A futó felmérés után az NFL máris Peyton Manningel hasonlította össze, hogy mégsem olyan mint a Colts legenda. A szakértők állítása szerint Luck valahol Manning és Newton között van.

Luck 10 láb és 6 inchet ért el a broad jumpon (súlypont emelkedés) ami 2 ichel jobb mint Newton 2011-es eredménye. Vertical jumpo (helyből távol ugráson) pedig 36 inchet ért el ami 1 inchel jobb Newtonnál.

A hivatalos 40 yardos futása ugyan egy kicsit rosszabb, 4.67 másodperc lett, de még így is a negyedik legjobb irányító eredményt érte el a Combine-okon.

(nfl.com)