Megatron megaszerződése - 130 millió dollár (videó)

A Detroit Lions hét éves szerződés hosszabbítást kötött a wide receiver Calvin "Megatron" Johnsonnal. A szerződés értéke 113.5 millió dollár. A következő szezonra még érvényes szerződéssel rendelkezett, így a következő nyolc évben összesen 130 millió dollárt kereshet. A korábbi szerződés tartalmaz egy 4.5 millió dolláros kerettagsági bónuszt amit az újonc szerződésének utolsó évében (azaz jövőre) fog megkapni.

A szerződés elég összetett, igen sok bónuszt tartalmaz. A jelenlegi értesülések szerint a teljes összegből 53 millió dollár a garantált fizetés. A következő évben 1.25 millió dollár alapfizetés illeti meg, de jogosult további 36 millió aláírási és opciós bónuszra is. Továbbá a szerződés tartalmaz egy 11.5 millió dolláros jövőbeli fizetést is, ami egy esetleges "sérült" időszakra vonatkozik.

Az új szerződés értelmében Megatron 2019-ig a Lions játékosa és a fizetési sapkában elfolalt helyét is csökkentették (a következő szezonra). Továbbá az új szerződés értelmében Clavin Johnson lett a legjobban fizetett wide receiver a ligában. Megelőzte Larry Fitzgerald tavaly aláírt nyolc éves, 120 millió dolláros szerződését.

(nfl.com)