34. pick. Kit válasszunk? – Belső falemberek

A múltkor elkezdtük taglalni a draft második körét és az offensive tackle pozíciót. Most a belső falemberekre térünk rá.

Hozzáteszem, nagyon ingerült voltam az elmúlt napokban, hiszen mint a hírt már ti is ismerhetitek, Richie Incognito-t alig több mint 2 millió dollárért szerződtette a Buffalo Bills gárdája. Az a Buffalo, ahol a falban egyébként is tehetségesnek mondott fiatal játékosok vannak. Mit ne mondjak a legutóbbi drafton három falembert húztak Cyrus Kuandjio (róla még a későbbiekben említést teszünk, majd meglátjátok miért), Cyril Richardson és Seantrel Henderson személyében. Közülük is talán leginkább a 7. körben kiválasztott Henderson mutatta a legjobb teljesítményt jobb oldalon. Ennek ellenére a Bills nem sajnált egy rutinos játékost is leigazolni, mit sem törődve azzal, hogy a rasszistának kikiáltott Incognito játszópajtásai közül a falban igen sok a színes bőrű. Kérdem én! A Bucs abszolút siralmasnak nevezhető O-line állományába nem fért volna el egy ilyen minden hájjal megkent játékos, alig több mint kettő millióért?

Ha már így alakult bizony nézzünk is szét a Bucs belső falemberei között! Nos! A drágán igazolt Logan Mankins annyira nem találta a helyét csapatunk falában, mintha addig a kanadai ligában focizott volna és nem egy többszörös Pro Bowl-er játékosról lenne szó. Evan Dietrich-Smith korántsem nyújtotta azt a teljesítményt, amit korábbról a Packers színeiben láttunk tőle. Aaron Rodgers állítólag külön kilincselt a csapat vezetésénél az ő megtartása végett. De ő minket és Lovie Smith-t választotta. Mindenki legnagyobb örömére, hiszen így soha nem láthattuk volna hogyan is helyez fel magának egy végbélkúpot, amihez szemléltetésül a labdát használta. Bár ha meggondolom, nekünk ez nem is volt annyira vicces. Aztán ott van a tavaly draftolt Kadeem Edwards, aki jelenleg azt a szintet sem üti meg, hogy megpróbálják csak limitált feladatokkal megbízni a jobb oldali guard szerepkörében. S ott van Patrick Omameh, akit viszont igen, de azt nem lehet mondani, hogy megnyugtatott minket a jobb oldali guard pozícióját illetően. Így áll tehát nagyjából most a falunk belseje, ahová nincs szükségünk olyan játékosra, mint Richie Incognito! Még egyszer kiemelem! Alig több mint két millióért!

Ezek után lássuk kik azok a játékosok, akiket várhatóan választhatunk, ha esetleg úgy döntene csapatunk vezetése, hogy a fal belseje az elsődleges prioritás, miután megtaláltuk franchise irányítónkat.

1. LaEl Collins – LSU (tackle/guard)

Az 1,96 m. magas és 142 kg-os Collins már szóba kerülhetett volna előző cikkemben is hiszen ő elsődlegesen tackle. Viszont abszolút rendelkezik azokkal a méretekkel, amik egy guard sajátjai és tudja is játszani ezt a pozíciót. Hosszú karok, lenyűgöző erő és agresszió, gyors láb kombinációja, ami mindkét poszton, de főleg a vak oldali tackle posztján jól tudnak jönni. Igazi pusztító run blocker, indulási sebessége kiváló, amivel azonnal dominálja a védőt. Természetesen vannak hibái is, amik pont az előzőekben említett agresszivitásból fakadnak. Túlságosan erre alapoz az indulás után, ezzel próbálva ellensúlyozni azokat a technikai hiányosságokat, amik a kézhasználata során láthatóak. Ezek korrigálása jó szakembert igényel majd, azonban ezek birtokában Collins egy igazi elit, akár 1/1-ként is emlegethető prospect lenne. Nyilván sokan meg fogják látni benne a fantáziát és nagyon valószínű, hogy nem marad benn a 34. választásig.

2. A.J Cann – South Carolina (guard)

Mivel Collinst az idei drafton a tackle játékosok között veszik számon A.J. Cann az első számú guard. 1,93 m. magas 144. kg. Széles alapállás, jó térdhajlítás jellemzi, aminek következtében nagyon jól helyezi le súlypontját. Keze és felsőteste nagyon erős. Intelligens játékos, rendkívül kevés zászlót dobnak rá a zebrák. Hibái közé sorolják futásblokkolási limitáltságát, melynek a legfőbb okozója, hogy nagyon nehezen jut át D-line vonalán a második szintre. Passz védelem esetén fogástechnikája csiszolásra szorul, mert emiatt sokszor került egyensúly zavarba. Több szakértő csak mint lehetséges bal oldali guard-ot emlegeti.

3. Josue Matias – Florida State (guard)

1,98 m. magasság 145,5 kg-os testsúly. Stabil széles alapállás, kezét azonnal, szinte ösztönösen próbálja először rátenni a védőjátékosra. Jó az indulási sebessége és jó tempóban szokott a második szintre érni. Jó szögeket választ, ezzel is nehéz helyzetbe hozva ellenfeleit. Viszont a szakemberek szerint már kevésbé formálható játékosról beszélünk. Mozgása darabos, súlypontáthelyezési problémák figyelhetők meg játéka közben. Passz védekezésben mutatott hiányosságai miatt többen úgy gondolják a jobb oldal, ahol érvényesülhet az NFL-ben.

4. Arie Kuandjio – Alabama (guard)

Említettem, hogy Cyrus Kuandjio még szóba fog kerülni. Nos, ő Arie bátyja. A kisöcsi, ha lehet ilyen méretekkel ezt mondani ( 1,96 m., 144 kg.) egy igazi futásblokkoló gép. Nagyon erős, egy az egyben bárkivel megbirkózik. Ugyanakkor alsótestének mechanikai problémái miatt többször került egyensúly zavarba. Irányváltási képessége limitált, atletikális képességei szegényesek.

5. Reese Dismukes – Auburn (center)

Dismukes 1,91 m. magas 134 kg. Súlypontját jól helyezi, erős kezeivel, ha már fogást talált ellenfelén kontroll alatt tudja tartani. Igazán a zónablokkolás az ami az ő terepe, ami nézve magasságát és a falemberek között madárcsontúnak mondható testfelépítését, nem csoda. Természetesen mozgékony. Ugyanakkor rövid karja és kis kezei limitálttá teszik képességeinek kibontakoztatását.

6. Hroniss Grasu – Oregon (center)

Marcus Mariota volt csapattársa nagyon jól lát a pályán és egy Mariotához hasonlóan nagyon jó mentalitású játékosról beszélünk. Kezei hosszúak, kézhasználati technikája jó. Mozgékony és ritkán vét célpontot. Hiányosságait ugyanazok a paraméterek okozzák, amiről Dismukes esetében is beszéltünk. 1,91 m magas, vagyis falemberekhez mérten alacsony és 133 kg-os testsúlya is csekély ezen a poszton.

Összegezve a két cikket! Úgy gondolom, ha lesz olyan szerencsénk, hogy az Ereck Flowers, Cameron Erving, LaEl Collins hármas bármelyike eljut a 34. választásig, be kell húzni! Ellenkező esetben pedig szét kell nézni a defensive end-ek soriban. Mert az idén lesz belőlük sok jó prospect. Őket a következő cikkben szándékozunk bemutatni. A guard témában meg majd a stáb kitalál valamit. Egy biztos. A mini szerződésű Incognito már nem jön!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com