Az elküldésre leginkább esélyes játékosok az AFC-ből

unnamed_2.jpgAz offseason eddig eltelt részében már rengeteg nagy nevű játékosnak kellett elhagynia a csapatát és az elküldési hullám fel fog erősödni a következő napokban. A csapatok vezetői igyekeznek minden évben a lehető legtöbb szabad hellyel nekivágni a szabadügynökpiacnak így az utolsó hetekben úgymond megpróbálnak megszabadulni a felesleges tehertől. A költségcsökkentésnek már eddig is olyan áldozatai voltak mint például A.J. Hawk, Reggie Bush, Mathias Kiwanuka, Jacoby Jones, DeAngelo Williams vagy Chris Johnson.

Az nfl.com összeállított egy listát az elküldésre számítható játékosokról.

+1 Peyton Manning, Denver Broncos irányító

Manning a plusz egy mert Őt nem fogják kirúgni. A legfrissebb hírek szerint az utóbbi napokban John Elway-el tárgyaltak, hogy átstruktúrálják a szerződését így biztosra lehet venni, hogy visszatér a következő szezonban.

1, Percy Harvin, New York Jets wide receiver

Tavaly egy negyedik körös pickért érkezett a Seattle Seahawks-tól. Nem volt rossz de azért közel sem váltotta meg a világot. Négy év hátravan a szerződéséből de a Jets könnyedén lemondhat róla. Idén 10.5, jövőre 9.9, 2017-ben 9.95, 2018 pedig 11.15 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából de egyetlen cent halott összeg nélkül bármikor elküldhetik. Mivel nincs büntetés nagy valószínűség szerint nem fognak kapkodni és először megpróbálják majd egy hátsó körös draft pickért eltradelni. A hírek szerint a New England Patriots érdeklődik iránta.

2, Dwayne Bowe, Kansas City Chiefs wide receiver

A Chiefs az elkapói közül már elküldte Donnie Avery-t és A.J. Jenkins-t és minden jel szerint Bowe lehet a következő távozó. Egyetlen elkapott TD-t sem szerzett a tavalyi szezonban és ez tarthatatlan egy olyan játékostól aki 10.75 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezik.

3, 4, 5, Mike Wallace, Brian Hartline és Brandon Gibson, Miami Dolphins wide receiver

Jól látszik, hogy a szakértők véleménye szerint a Dolphins-nak le kellene cserélni az elkapósorát. Wallace távozása régóta témát szolgáltat az NFL-ben de a tavalyi szezon után Hartline és Gibson miatt sem fognak keseregni a szurkolók. A hármas elküldésével majd 9 millió dollárhoz jutnának.

6, Trent Richardson, Indianapolis Colts running back

Gyenge szezonok, kétmeccses eltiltás, ez nem is lehet kérdés. Richardson fizetése halott összeg nélkül felszabadítható így meglepő lenne ha megtartaná a Colts.

7, 8, 9, Matt Schaub, Maurice Jones-Drew és LaMarr Woodley, Oakland Raiders

A Raiders  a tavalyi offseasonban veteránokkal töltötte fel a rosterét de McKenzie a jelek szerint előrelátó volt, hogy mi van akkor ha becsődölnek az igazolási és mindhárom játékos egyetlen cent halott összeg nélkül elküldhető. Ezt előre látta de azt nem, hogy kiket kellene szerződtetni, idén legyen egy kicsit megfontoltabb.

10, 11, Dannell Ellerbe és Cortland Finnegan, Miami Dolphins

A listán igen sok játékossal képviselteti magát a Dolphins bár bizonyára nem vágytak erre a dicsőségre. Az elkapósor mellett a védelem is átalakításra szorul. A két védő elküldésével 11.125 millió dollár szabadulna fel.

12, 13, Michael Griffin és Shonn Greene, Tennessee Titans

Griffin-t a liga legtúlfizetettebb safetyjeként tartják számon míg Greene az utolsó két évében nem tudta átlépni a 400 futott yardot. A két játékos elküldésével 7.8 millió dollárt spórolhat a Titans.

14, Phil Taylor, Cleveland Browns defensive tackle

Taylor a Browns elsőkörös választottja volt de a négyéves pályafutása során folyamatosan sérülésekkel bajlódott. Az utolsó 20 mérkőzésén csak 20 tacklet szerzett. A Browns-nak bőven van helye a fizetési sapka alatt így megengedhetnék maguknak Taylor-t de minek fizessenek ki 5.5 millió dollárt ha halott összeg nélkül elküldhetik.

15, Darrelle Revis, New England Patriots cornerback

Revis Island tavaly érkezett és tulajdonképpen az első pillanattól kezdve egy évben gondolkodtak vele kapcsolatban. Az idei szezonban 25 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából így csak és kizárólag egy hosszabbítással maradhat a címvédő játékosa.

16, Haloti Ngata, Baltimore Ravens defensive tackle

A Ravens meg akarja tartani Ngata-t de nem ezzel a fizetéssel. Már dolgoznak a szerződés átalakításán így meglepő lenne a kirúgása.

17, Troy Polamalu, Pittsburgh Steelers safety

Art Rooney II tulajdonos szeretné ha Polamalu a Steelers játékosaként vonulna vissza. Egykoron talán Ő volt a liga legjobb safetyje de biztosan posztjának legjobb három játékosa közé tartozott azonban mostanra ez megváltozott. A múltból is szépen meg lehet élni de rengeteg alkalommal bebizonyították, hogy ez üzlet és a 8.25 millió dolláros helye kicsit soknak tűnik.

18. Tamba Hali, Kansas City Chiefs pass rusher

A Chiefs 9 millió dollárt szabadíthatna fel Hali elküldésével de a defensive end már kijelentette, hogy hajlandó lenne elfogadni a fizetéscsökkentést ha így a csapat játékosa maradhatna.

19, Chase Daniel, Kansas City Chiefs irányító

Egy tartalékirányító esetében meglepő, hogy felkerült a listára de Alex Smith cseréjének a fizetése miatt helye van a listán. 4.8 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából amiből 3.8 milliót fel lehet szabadítani.

20, Vince Wilfork, New England Patriots defensive tackle

Wilfork elküldése ismételten bebizonyítaná, hogy itt nincs helye az érzelmeknek, ez üzlet. Az elküldésével 8 millió dollárt szabadítanának fel amit el tudnának költeni Revis vagy a safety Devin McCourty hosszabbítására is.

21, Danny Amendola, New England Patriots wide receiver

Amendola nagyon jól játszott a playoffban de az alapszakasza katasztrofálisan sikerült. Ha sikerül elkapót szerződtetniük akkor neki menni kell.

22, Andy Levitre, Tennessee Titans guard

Levitre foglalja el a második legtöbb helyet a csapat fizetési sapkájában és az utolsó két évben nem tudta bebizonyítani, hogy maradéktalanul megérné a neki kifizetett milliókat. Elküldése ellen szól, hogy csak 2.3 milliót szabadítanának fel és 6.3 millió dollárnyi halott összeg maradna utána.

23, Lardarius Webb, Baltimore Ravens cornerback

A szakértők szerint cutra számíthat de ez anyagi szempontból nem lenne túlságosan bölcs lépés. Webb 12 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából de elküldése esetén csak 2 millió dollár szabadulna fel és 10 millió halott összeg maradna utána.

24, Ryan Fitzpatrick, Houston Texans irányító

A hírek szerint Ryan Mallett lesz a Texans kezdő irányítója a következő szezonban így le tudnak mondani Fitzpatrick-ról. Az irányító elküldésével 3.25 millió dollárt szabadítanának fel.

(nfl.com, Fotó: facekook.com/nfl, sportsworldreport.com, zimbio.com, bostonglobe.com, nepatriotsdraft.com, zimbio.com)