Top 5 draft prospect: tight endek

1. Michael Mayer, Notre Dame

Ha úgy gondolod nem a Notre Dame játékosa lesz az élen, akkor tévedsz. Természetesen elsősorban az elkapásokban remekel Mayer, a blokkolójátékát még polírozni kell, de már az első szezonjában a kezdőcsapatban találhatja magát.

2. Dalton Kincaid, Utah

Az FCS-ben kezdte az egyetemi karrierjét, majd átigazolt a Utah-ra. Ő sem az óriási blokkolásairól híres és nem is egy klasszikus inline tight endről beszélünk, hiszen számos pozícióban veszélyes lehet és kiváló slot célpontot biztosíthat a következő irányítója számára.

3. Darnell Washington, Georgia

Egyértelműen a projekt kategóriába esik bele, hiszen a játék számos elemében fejlődnie kell, azonban blokkolóként is óriási potenciállal rendelkezik, az atletikussága miatt pedig a labdával a kezében is veszélyes lehet.

4. Luke Musgrave, Oregon State

Az utolsó 11 mérkőzést kihagyta tavaly, ami könnyen lehet, hogy érezhető lesz a draftján is. A felmérőkön bebizonyította, hogy nem lassította le ez a kihagyás, ráadásul a játék minden elemében jól teljesítő játékosról beszélünk.

5. Sam Laporta, Iowa

Nem ideális a magassága, ez pedig befolyásolhatja a futásblokkolásban mutatott hatékonyságát, a profik között viszont továbbra is megbízható célpont lehet.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu