Nyeretlenek

 

 

A hibátlan csapatok mellett fontos megemlíteni a nyeretlen együtteseket is. Mindig vannak meglepő csapatok a szezon elején a nyeretlenek listáján, azonban az idei együttesek felettébb meglepőek.

A nem túl dicső listán található két NFC Nyugati csapat, a tavalyi rájátszás résztvevő Seattle Seahawks és a vele tavaly nagy harcot vívó St. Louis Rams. A két gárda tavaly egészen az utolsó fordulóig harcban volt a rájátszásért de ha nem javítanak a teljesítményükön idén már novemberben gondolkodhatnak a jövő évi erősítéseken. Szintén 0%-os az NFC-ből a Minnesota Vikings és a Carolina Panthers. A két csapat közül a Panthers gyengélkedése talán az érthetőbb hiszen a tavalyi rájátszás legrosszabb gárdájáról beszélünk. A tavalyi szereplésének "köszönhetően" az idei Drafton elősször választhattak és Cam Newton irányító már az első mérkőzésén bizonyította képességeit hiszen megdöntötte az újonc passzrekordot, amit korábban szintén egy 1/1-es Peyton Manning tartott. Viszont a Vikings csapatának és az újonnan szerződtetett irányítójának Donovan McNabbnek a gyenge szereplése már meglepő.

Az AFC-ben három csapat, a Miami Dolphins, a Kansas City Chiefs és az Indianapolis Colts nyeretlen ideáig. Sok szakértő jó teljesítményt várt a Dolphins csapatától azonban eddig a csapattagoknak sikerült őket megcáfolni. Talán meglepő lehetne, hogy a Dolphins mindkét vereségét hazai pályán szenvedte el, viszont a tavalyi alapszakaszban csak egyetlen hazai mérkőzést tudtak megnyerni. A tavaly rájátszás résztvevő Kansas City Chiefs több húzóembere is megsérült a szezon korai szakaszban így az ő esetükben érthető a szereplésük. Több NFL szakértő is választ kapott egy régóta vitatott kérdésre az Indianapolis Colts csapatával kapcsolatban. A sokat feltett kérdés pedig az, hogy mit ér a Colts Peyton Manning nélkül. A válasz: nem sokat (sőt). Az első mérkőzésükön gyalázatos teljesítményt nyújtottak a csoportrivális Houston Texans otthonában. Ekkor több szakértő úgy fogalmazott, hogy van remény a csapat számára hiszen ennél már csak jobban lehet játszani. Igazuk is lett, a második mérkőzésük már jobb volt de ez még mindig nagyon kevés. A hírek szerint Manningnek minimum 8 hétre plusz egy hónap rehabilitációra van szüksége. Ahhoz hogy legyen esélyük a rájátszásra egy minimum 5-5 vagy 6-6-os arányra lenne szükség ami nagyon távolinak tűnik.(nfl.com)