Az Eagles kiütötte a Cowboyst

A Philadelphia Eagles esélyt sem adott az indiszponáltan és rengeteg hibával játszó Dallas Cowboys-nak. A pennsylvaniai alakulat LeSean McCoy futásaival és Michael Vick mérnöki passzaival, már az első negyedben 14 pontos előnyre tett szert. Érdekesség, hogy az első felvonás végén a Cowboys tight endje, Martellus Bennett eladta a labdát, igaz Tony Romonak látnia kellett volna, hogy ketten őrzik az elkapóját. Az eladott labda után Bennett, nem éppen „dicsérő” kézjelzéssel mutatta Romonak, hogy meggondolatlan volt.

A második játékrészre a Cowboys defensive koordinátora, a New York Jets vezetőedzőjének, Rex Ryannek az ikertestvére, Rob egy kicsit összeszedte a védelmet. Michael Vickéket, azonban semmi sem állíthatta meg. Brent Celek touchdownjával és Alex Henery field goaljával, már 24-0-ra vezetett az Eagles. A szezon előtt több elsőosztályú játékossal erősítő, ennek ellenére pocsékul rajtoló Eagles egy félidő alatt lerendezte a csoportrivális elleni mérkőzést.

A dallasi alakulatot természetesen nem lehetett leírni, de ezen a napon Romo-ék nem tudtak mit kezdeni az Eagles védelmével, míg Rob Ryanék képtelenek voltak megálljt parancsolni a Philadelphia támadóinak. A harmadik negyedben sem szerzett pontokat a Cowboys, míg az Eagles Henery 26 yardos field goaljával tovább növelte az amúgy sem csekély előnyét, immáron 27 pont volt a különbség a két csapat között.

Az utolsó negyedben LeSean McCoy megfutotta második touchdownját is, ezzel végleg

eldöntve az összecsapást. A Dallas becsületét Laurent Robinson mentette meg. A huszonhat esztendős elkapó egy 70 yardos TD elkapást mutatott be. A Philadelphia 34-7-re elsöpörte riválisát, nem mellesleg meg is előzte az NFC Keleti csoportjában. A kvartettet a New York Giants vezeti.

A Philadelphiából kiemelhetjük Michael Vicket (28/21; 279 passzolt, 50 futott yard; 2 TD átadás), LeSean McCoyt (186 futott yard; 2 TD), Brent Celeket (94 elkapott yard; 1 TD) és Jason Babint, aki kétszer vitte földre a Dallas irányítóját. A Cowboys-ban DeMarcus Ware 4 sacket mutatott be, míg Laurent Robinson a becsület TD mellett 103 elkapott yardot jegyzett. Tony Romo, ezúttal sem volt formában. A Dallas QB-je 35/18 203 passzolt yarddal, 1 TD átadással és 1 interceptionnel fejezte be a mérkőzést.

Philadelphia Eagles – Dallas Cowboys (14-0; 10-0; 3-0; 7-7) 34-7

Forrás: (sport365.hu)