Romo győzelemre vezette a Cowboyst

Tony Romo vezetésével a Dallas Cowboys legyőzte a Tampa Bay Buccaneers csapatát a szombat esti mérkőzésen. Romo 3 TD-t érő átadásával és egy futott TD-jével igazi vezére volt csapatának. Hozzájárult, hogy a Cowboys megszakítsa a két meccses vereség sorozatát.

A Cowboys győzelmével visszavette a vezető pozicíót az NFC keleti csoportjában a New York Giantstől. A Buccaneersnek viszont ez volt már zsinórban a nyolcadik veresége volt.

Romo és a Cowboys az első negyedben két 8 yardos TD passzal kezdett. Első passzát Miles Austin a másodikat pedig Dez Bryant kapta el a célterületen belül. Az első negyedet 14-0-s vezetéssel zárta.

A második negyedben egy 7 playből álló, 89 yardos támadósorozatot ismételten TD-vel fejezték be. Most Romo Laurent Robinsonnak adott egy 9 yardos TD passzt. A negyed végén pedig egy QB sneak játékkal maga Romo futott egy TD-t. Így a Dallas 28-0-ra vezetett a nagyszünetben.

A harmadik negyedben a Buccaneers is megszerezte első pontjait a mérkőzésen. Dekoda Watson linebacker egy fumble-t hordott vissza TD-re. Ezt követően a Cowboys Bailey révén értékesített egy mezőnygólt. Ezt követően a másodéves elkapó Dezmon Briscoe elkapta Josh Freeman 13 yardos átadását. A negyedik negyedben már nem született több pont.

Tony Romo 249 passzolt yardal, 3 TD-vel és egy futott TD-vel zárta a mérkőzést, míg a Josh Freeney 148 yardot és 1 passzolt TD szerzett. A Cowboys running backje Felix Jones szerezte a legtöbb, 108 futott yardot a mérkőzésen. Bemutatkozott a héten igazolt veterán Sammy Morris, aki 53 futott yarddal kezdte Dallasi pályafutását. Az elkapók közül a Cowboys-os Jason Witten szerezte a legtöbb elkapott yardot, szám szerint 77-et. Őt Dallasi csapattársa Miles Austin követte 53 yarddal, míg a Buccaneers csapatából csak Kregg Lumpkinnak sikerült elérnie az 50 yardot.

(nfl.com)