A New Orleans felmorzsolta a Lionst és továbbjutott

Az NFL rájátszásának Wild Card körében a New Orleans Saints felmorzsolta a fiatal játékosokból álló Detroit Lionst. Drew Breesék az NFC főcsoport elődöntőjében a San Francisco 49ers-hez látogatnak.

A New Orleans Saints – Detroit Lions mérkőzés első negyedében csak négy drive-ot láthattak a szurkolók. Az összecsapást remekül kezdte a Lions, amely egy fantasztikus támadássorozat (8 játék, 85 yard) végén touchdownt szerzett. A 2011-es alapszakaszban a sztárirányítók közé emelkedő, Matthew Stafford egy 10 yardos TD passzt adott Will Heller-nek. A mérkőzésből alig telt el négy perc!

A rekordok sokaságát felállító New Orleans az első driveja végén eladta a labdát. Drew Brees rövid passza után Marques Colston kezéből kiütötte a játékszert Stephen Tulloch. A szabad labdát Justin Durant (Detroit Lions) kaparintotta meg. A szerzett labdával semmire sem ment a Lions. A Saints viszont egy remek drive-ot kezdet el a negyedben, amely átnyúlt a második felvonásra.

A 11 play-ből álló, 89 yardos támadássorozat végén Darren Sproles futott egy 2 yardos touchdownt. Érdekesség, hogy a futó összesen (futás, elkapás, visszahordás) 2,969 yardot hozott össze az alapszakaszban, ezzel megdöntötte Derrick Mason 2000-ben felállított csúcsát (2,690). A Detroit a rá következő driveban újra megszerezte a vezetést. Stafford, ezúttal egy 13 yardos TD passzt adott. A célpont ezúttal Calvin Johnson volt, aki az alapszakaszban franchise rekordot jelentő 16 TD elkapással zárt.

A New Orleansnak továbbra sem jött be semmi, sőt ismét eladta a labdát. Breest sackkelte Willie Young, aki a QB földre vitele mellett ügyelt arra is, hogy kiüsse az irányító kezéből a labdát, amelyet ismét Durant szerzett meg. A Lions nem tudta kihasználni a védelem által nyújtott lehetőséget. A negyed végéig a Saints támadhatott. Pár másodperccel a felvonás vége előtt Brees egy 12 yardos TD passzt adott Marques Colstonnak.

A Saints azonban nem örülhetett hatpontosnak, ugyanis a videóbíró felülbírálta a pályán született döntést, mondván az elkapó nem birtokolta végig a labdát, így a bírók anulálták a touchdownt. A második félidőre 14-10-es Lions vezetéssel fordultak a csapatok.

Fantasztikusan kezdte a második félidőt a New Orleans Saints. A ”Szentek” valamivel kevesebb mint 2 perc alatt egy 78 yardos drive-ot vezettek, amelynek végén Brees egy 41 yardos touchdown passzt adott Devery Hendersonnak. A hazaiak hatpontosa után a Lions egy kilátástalan támadássorozatot vezetett.

A New Orleans egy 13 play-ből álló, 82 yardos drive végén ismét bejutott a Detroit end zonejába. Drew Brees, ezúttal egy 3 yardos TD passzt adott. A QB passzát, ezúttal kedvenc célpontja, Jimmy Graham kapta el. A két touchdown ellenére sem roppant össze a Lions, amely valamivel több mint 1 perccel a negyed  véget előtt touchdownt szerzett. Stafford, ezúttal saját maga szerzett hatpontost. Az utolsó 15 perc előtt a Saints 24-21-re vezetett.

A negyedik negyedet ismét egy touchdownnal kezdte a Saints. Darren Sproles egy 17 yardos futás után ünnepelhetett hatpontost, ezzel 31-21-re vezetett a New Orleans. A Detroitot megtörte a hazaiak újabb TD-je. Tetőzte a Lions gondjait, hogy Stafford eladta a labdát. Az interceptiont Jabari Greer jegyezte. A szerzett labdából touchdownt szerzett hazai csapat. Brees egy 56 yardos TD passzt adott Robert Meachem-nek.

A Detroit Lions megmutatta, hogy van tartása, ugyanis 38-21-nél is harcoltak a pontokért. Stafford egy 12 yardos TD passzt adott ”Megatronnak”, azaz Calvin Johnsonnak. A touchdown-ra touchdown a válasz. A TD előtt a New Orleansnak volt egy 41 yardos játéka, amellyel a Saints 1 yardra került a Detroit end zonejától. Az 1 yardot Pierre Thomas futotta meg, ezzel 45-28-ra vezetett a hazai alakulat. A mérkőzés végén Stafford ismét eladta a labdát. Érdekesség, hogy ezúttal is Greer fülelte le az irányító passzát.

Drew Brees 466 yarddal és 3 touchdown átadással fejezte be az összecsapást, míg a New Orleans Saints 626 yardot tett meg támadásban. A Detroit QB-je, Matthew Stafford 380 yarddal, 3 TD átadással és 2 interceptionnel zárta a mérkőzést. A Lions elkapója, Calvin Johnson 211 yardot és 2 touchdownt szerzett a találkozón.

New Orleans Saints (3.) – Detroit Lions (6.) 45-28 (0-7, 10-7, 14-7, 21-7)

(sport365.hu)