Hosszabbított a liga feje

Mozgalmas napokon van túl az NFL. A liga biztosa, Roger Goodell a várakozásokkal ellentétben a 2018-as szezon végéig szerződést hosszabbított. Hét csapat bemutatta új edzőjét, köztük az Indianapolis Colts is megtalálta új trénerét.

A négy és félhónapos lockout alatt rengeteg kritikát kapott az NFL biztosa, Roger Goodell. Szerencsére a játékosok és a tulajdonosok megegyeztek egymással és aláírták az új kollektív szerződést, így az elkövetkezendő 10 évben nem kell kizárástól tartanunk. Sokan, úgy gondolták, hogy Goodell számára véget ért az NFL irányítása, de a tulajdonosok elégedettek a biztos munkájával, ezt bizonyítja, hogy az ötvenkét esztendős Goodell a 2018-as szezon végéig szerződést hosszabbított. Hivatalosan 2019 márciusában jár le a mostani megállapodása.

Mind a 32 NFL klubtulajdonos nevében állíthatom, hogy szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy Roger Goodell a mi biztosunk. – mondta az Atlanta Falcons többségi tulajdonosa, Arthur Blank. Goodell-nek a 2011-es éve sűrű volt, ugyanis a lockout után a televíziós társaságokkal kellett új megállapodást kötnie. Az ESPN-nel egy 15.2 milliárd dolláros szerződést kötött a biztos. A megállapodás értelmében a sportcsatorna 2021-ig közvetítheti a hétfő esti rangadókat (Monday Night Football). Goodell az év későbbi részében jelentette be, hogy a CBS-vel, a Fox-al és az NBC-vel is egy kilenc éves megállapodást kötött.

(sport365.hu)