NFL Pro Bowl: Az AFC legyőzte az NFC-t

Vasárnap rendezték meg a 42. NFC – AFC Pro Bowl-t, amelyet 21. alkalommal a Amerikai Főcsoport legjobbjai nyerték meg. A találkozó legértékesebb játékosának a négy touchdown elkapást bemutatót Brandon Marshall-t választották meg.

Az Amerikai Főcsoport legjobbjai visszavágtak a Nemzeti Főcsoportnak a tavalyi vereségért, ezzel összesítésben kiegyenlítettek (21-21). Érdekesség, hogy az AFC – NFC Pro Bowl-t 1971 óta rendezik meg, de hivatalosan 1938 óta rendeznek All-Star mérkőzéseket. 1943 és 1950 között egy összecsapás sem volt.

A tegnapi mérkőzést az NFC kezdte jobban, amelyben Aaron Rodgers volt az első számú irányító. A Green Bay Packers QB-je előbb egy 10, majd egy 44 yardos touchdown passzt adott Larry Fitzgerald-nak (Arizona Cardinals). Érdekesség, hogy az első TD után az NFC azonnal megkaparintotta a labdát, ugyanis David Akers (San Francisco 49ers) on-side kick-jét egy csapattársa szerezte meg. A több sebből vérző Ben Roethlisberger is megcsillantotta kivételes tehetségét. A Pittsburgh Steelers irányítója is adott két TD passzt. A.J. Greennek (Cincinnati Bengals) egy 34, míg Brandon Marshall-nak (Miami Dolphins) egy 75 yardos hatpontos passzt adott.

A második felvonásban felváltva születtek pontok. Az NFC ismét megszerezte a vezetést, ezúttal a Rodgers helyére beálló Drew Brees (New Orleans Saints) adott egy 1 yardos TD passzt csapattársának Jimmy Graham-nek. Az AFC azonnal egyenlíteni tudott. Philip Rivers (San Diego Chargers) is megtalálta Marshall-t, aki ezúttal egy 29 yardos TD elkapást mutatott be. Az NFC-ben Brees Greg Jennings-nek (Green Bay Packers) adott egy 11 yardos hatpontos passzt. A harmadik negyedre döntetlennel fordultak a válogatottak, ugyanis a felvonás végén Rivers egy 27 yardos passzal megtalálta csapattársát Antonio Gates-et.

A harmadik játékrész legelején, a mérkőzés során először megszerezte a vezetést az AFC. Sebastian Janikowski (Oakland Raiders) 37 yardról értékesítette field goal kísérletét, ezzel 31-28-ra módosítva az állást. A mérkőzésen ez volt az utolsó olyan pontszerzés, amely nem touchdownnal született. A 2011-es draft első választottja Cam Newton (Carolina Panthers) is bemutatkozott a Pro Bowl-on. A fiatal irányító csapattársának, Steve Smith adott egy 55 yardos TD passzt. Az utolsó negyedre előnnyel fordulhatott az AFC, ugyanis a harmadik irányító is megtalálta passzával Marshall-t. Andy Dalton (Cincinnati Bengals) egy 47 yardos TD átadást jegyzett.

A negyedik negyedben nagyon bekezdett az AFC, amely egymás után három touchdownt szerzett. A hatpontosok sorát Vonta Leach (Baltimore Ravens) 1 yardos TD futása nyitotta meg. Marshall a negyedik touchdown elkapását is bemutatta. A kiszolgáló szerepében, ezúttal is Dalton tetszelgett. A San Diego Chargers safety-je, Eric Weddle tett arról, hogy a védelmek se maradjanak pont nélkül. Weddle Newton passzát fülelte le, majd egy 29 yardos interception visszahordást mutatott be. A mérkőzés utolsó pontjait az AFC ”rakta fel” az eredményjelzőre. Newton javítván hibáját egy 36 yardos TD passzt adott Fitzgerald-nak. A touchdown utáni extra pont rúgást a Saints irányítója, Drew Brees (!) azonban elhibázta, így az AFC 59-41-re megnyerte a találkozót.

Pro Bowl
Aloha Stadium, Honolulu, Hawaii
NFC – AFC 41-59 (14-14; 14-14; 7-10; 6-21)
Legértékesebb játékos (MVP): Brandon Marshall (Miami Dolphins)

(sport365.hu)