McNabb három csapatban gondolkodik

Donovan McNabb három csapatot nevezett meg ahol el tudná képzelni magát jövőre, azonban ezeket nem kívánta megnevezni. McNabb tegnapi interjújában biztatónak látja a jövőjét és biztos benne, hogy jövőre visszatér az NFL-ben. Jelenleg edz, felkészül a következő szezonra és nagyon optimista a jövőjét illetően. Azonban eddig érdeklődőről nem lehetett hallani csak McNabb szájából. Mcnabb 13 évet töltött el a ligában.

A csak szebb napokat megéllt irányító az idei szezonban a Minnesota Vikings játékosa volt ahol mindössze hat mérkőzést játszott és nem sokkal később (a 13. hetet követően) csapaton kívül találta magát. Minnesotai karrierjét 1.026 passzolt yarddal, 4 touchwonnal és 2 interceptionnel fejezte be. Ki kell emelni az első Vikings tétmérkőzését amit szeptember 11.-én a San Diego Chargers ellen játszott és az egész mérkőzésen kritikán alúli 36 passzolt yardra volt csak képes (a 36 yardban egy TD passz is volt).

A tavalyi szezon a fővárosban töltötte, azonban azokra az időkre sem gondolhat vissza nagyon szívesen. A Washington Redskins csapatában 13 mérkőzésen lépett pályára és mindösszesen 14 touchdownt passzolt ami újonc éve óta a legkevesebb.

A Philadelphia Eaglesben töltött évei jutnak eszébe mindenkinek elősször McNabbel kapcsolatban és valószínűleg maga az irányító is ezekre az évekre emlékszik vissza a legszívesebben. Phialdelphiában 11 évet töltött és 2004-es alapszakaszt követően Supe Bowlba jutott csapatával. Ott azonban vereséget szenvedett a New England Patriotsal szemben. Ez volt McNabb legsikeresebb éve. A 2004-es alapszakaszban 3.875 yardot, 31 touchdownt, mindössze 8 interceptiont passzolt és 104.7 QB mutatóval zárt.

NFL szurkoló szerint jó lenne ha visszatérne, de nem biztos hogy megéri. Nem fiatal, sok probléma van a játékával az utóbbi időben és a neve miatt a fizetése sem alacsony. Egy kérdés maradt csak! Vajon melyik az három csapat.

Az NFL szakértők szerint a Dolphins, Browns, Redskins, Cardinals, 49ers és Seahawks hatosban található. A Redskins, a Cardinals és a 49ers kizárható.

A Redskinsél játszott tavaly és nem valószínű, hogy visszavárják. Jó drága és nem véletlenül küldték el a nyáron. A Cardinals (szinte) csillagászati összegért leigazolta Kevin Kolbot, így nekik van olyan irányítójuk akit minél hamarabb rendbe kell tenni, nem kellhet nekik még egy. A 49ersnél lejár Alex Smith szerződése, de minden bizonnyal meghosszabbítják hiszen az egykori 1/1-es idén játszott végre elősször úgy ahogyan az egy első választottól elvárható.

Tehát maradt a Dolphins, a Browns és a Seahawks. A Brownsnál legfeljebb mint Colt McCoy mentoraként merülhet fel a neve. Egykoron az Arizona Cardinals csapatánál Matt Leinart is kapott segítséget Kurt Warner személyében aki később át is vette helyét a kezdőcsapatban.

Így a hármas helyett már csak egy csapat beszélhetünk. De ez legalább elképzelhető. A Seattle Seahawks tavaly elküldte régi irányítóját Matt Hasselbecket és Tarvaris Jackson játszott helyette. Jackson 3.091 passzolt yardal, 14 touchdownnal és 13 interceptionnel fejezte be az alapszakaszt. Viszont itt is felmerül a fizetésének a kérdése, de ha meg tudnak eggyezni akkor Seattle jelenthet megoldást a számára.

(nfl.com)