Rekord nézőszámot ért el a Super Bowl

A tegnap előtti Super Bowl rekord nézettséget ért el a tenegerentúlon. Így mostantól hivatalosan is a 46.-ik Super Bowl számít Amerikában a valaha volt legnézettebb műsornak. Most már harmadik éve zsinórban a Super Bowl a saját maga csúcsát dönti meg évről évre. A "The Nielsen Co." a tegnapi napon hozta nyilvánosságra az adatokat.

A jelentés szerint átlag 111.3 millió ember nézte, hogy vasárnap este a New York Giants legyőzi a New England Patriots csapatát, ami a négy évvel ezelőtti döntő visszavágója volt. A korábbi csúcs a tavalyi döntő volt amit átlag 111 millióan néztek. A két évvel ezelőtti Indianapolis Colts - New Orleans Saints volt az első Super Bowl ami megszerezte a történelmi legnézettebb műsorának címét. A 2010-es döntőt több mint 100 millióan nézték amivel meglőzte az 1983-ban sugárzott M.A.S.H. című sorozat záróepizódját.

A jelentés szerint összesen 166.8 millióan néztek bele a döntőbe. Ez is rekordnak számít. A tavalyi Packers-Steelers döntőbe összesen 162.9 millióan néztek bele. A becslések szerint Madonna Halftime Show-ját (félideji showját) 114 millió ember nézte, ami több mint amennyien a mérkőzést nézték. Természetesen Madonna előadása számít a legnézettebb Halftime Shownak a tegnapi naptól.

(nfl.com és The Associated Press)

Címkék: playoff2011