Indulhatnak a tárgyalások Ryan szerződéshosszabbításáról

matt-ryan.jpgA 2008-as draft 3. választottjának legelső szerződéséből még két év van vissza. A csapat tehát már akkor is hosszútávra tervezett a fiatal irányítóval. Az NFL Network egyik munkatársa azt az információt osztotta meg a tömegekkel, hogy az elkövetkező hetekben a Falcons szeretné meghosszabbítani Ryan szerződését.

Hát, nem lesz egyszerű kitalálni, hogy mennyit is érhet dollárban Ryan. Az első szerződése egy 72 milliós, 6 évre szóló egyezség volt. Ekkor ugye még nem volt "rookie wage scale"... sajnos. Ryan ügynökei vélhetően nem fogják alább adni az igényüket a mostani évi 12 milliós átlagfizetésnél.

Az érdekes kérdés akkor vetődik fel, ha megnézzük Ryan eredményeit ugyebár. Az alapszakaszban kiválóan játszik, de a rájátszásban 0–3. Az előző szezon volt statisztikailag az eddigi legjobbja, amelyet nem sokszor hallhattunk eddig. Valahogy ez az információ elveszett a Giants elleni szégyenteljes és megalázó vereség után.

Ryan oldaláról nézve a dolgot, jobb lenne még húzni az időt, hiszen egy esetleges 2012-es playoff remeklés nagyon megdobhatná önmaga és így a szerződése értékét is. Jelenleg a sok jól szereplő (és rájátszásmeccseket nyerő, vagy legalábbis azokon pontokat szerző) irányító közé ő nem fér be, még nem érdemli meg, hogy a legjobban fizetett irányítók közé emelje őt a csapat.

Talán ez az egyik ok, amiért a Falcons idejekorán megpróbál szerződést hosszabbítani vele. Viszont pont emiatt lenne ésszerű Ryan részéről a kivárás. Az idei szezonban 11,5 milliós fizetéssel rendelkezik, míg a következő szezonban 10 millió lesz a bére. Ezzel akkor az öt legjobban fizetett újonc közé tartozott (mármint a teljes szerződését tekintve) és ezt a "címet" Ryan csak akkor cserélné el egy új szerződésre, ha az ő potenciálját vennék figyelembe (ergo kapna újra egy komoly összegű szerződést) és nem pedig az eredményeit, ami alapján korántsem biztos, hogy megéri az évi 12 millát.

Forrás:

Atlanta Faclons szurkolói blog

dirtybirds.blog.hu