Abraham újraigazolására csak egy lehetőség lesz

ab1.jpgAz ajc zsurnalisztája, D. Orlando Ledbetter jelenti:

John Abraham 6 éve tartó regnálása, mint az NFC South QB killa-ja a végéhez közeledhet. A Falcons szombaton vagy vasárnap kíván találkozni Rich Rosa-val, Abraham ügynökével egy úgynevezett "do or die" egyeztetésre. Ez azt jelenti, hogy ezen az alkalmon vagy sikerül megállapodni vagy szabadügynök lesz. Legalábbis Rosa ezt nyilatkozta még a múlt héten.

A tárgyaló felek még sem számokról, sem időtartamról nem beszéltek, de az előzetes egyeztetések nem mentek jól. Ha nem sikerül tető alá hozni egy új szerződést, akkor március 13-án Abraham szabadon igazolhatóvá válik. A Falcons semmiképp nem akar nagy összeget invesztálni a játékosba. Csapatunk #55-je az elmúlt szezonban 8 milliót tett zsebre és májusban lesz 34 éves. Maga a játékos úgy gondolja, hogy továbbra is a karrierje csúcsán van és azt szeretné, ha ennek megfelelő lenne a fizetése is. Végülis Abrahamstatisztikái nem romlottak, mióta nálunk van. A első három atlantai évében 20,5 sacket mutatott be. A rá következő három során 28 sackje volt.

Abraham további három évet tervez még. Az atlantai alakulat szeretné a soraiban tudni őt jövőre is, de pénzügyileg eléggé szűkös a csapat mozgástere, tekintve, hogy 17 játékosnak jár le a szerződése. Emellett pedig figyelembe kell venniük olyan játékosokat is, mint az irányító Ryan, akikkel jövőre kell új szerződést kötni, vélhetően vagyonokért.

A játékos ügynöke felhívta a Falcons figyelmét arra, hogy napjainkban a profi játékosok sokkal tovább képesek csúcsteljesítményt nyújtani.

2012.02.26. - UPDATE:

Abraham nyilatkozott, amiből kiderült, milyen szerződést is szeretne kiharcolni magának. Minimum évi 12 milliós fizetést gondol reálisnak. Úgy érzi, hogy a legjobb 5 DE közé tartozik, így ennek megfelelő fizetést is szeretne. A mostani top 5 fizetése több mint 12 millió évente. A gond ezzel csak az, hogy Abrahamnél jóval fiatalabb játékosok tartoznak ebbe a csoportba, a legjobbak legjobbjai közé. Ilyen fizetési igénnyel búcsút intünk neki, én ezt biztosra veszem. A kérdés, hogy kivel tudjuk majd pótolni őt.

Forrás:

Atlanta Falcons szurkolói blog

dirtybirds.blog.hu