PEYTON MANNING TÁVOZIK

Tegnap este mgszületett a döntés, miszerint Peyton Mannin 14 év után távozik az Indianapolis Coltstól. Ma jelentik be hivatalosan. A sajtótéjékoztató az nfl.com-on élőben követhető. Bár korábban már lecserélték szinte az égesz edzői stábot akikkel Manning pályafutása során együtt dolgozott, de az irányító távozása az újjáépülő Colts legnagyobb változtatása.

A következő szezon hivatalosan március 13.-án kezdődik, így ha akkor még a keret tagja lesz jár neki a 28 millió dolláros kerettagsági bónusz. Manning nyilatkozata szerint minél hamarabb felkeresi az ügynökét, hogy új csapatot találjanak a négyszeres alapszakasz MVP irányítónak. Kérőkből pedig nincs hiány. A hírek szerint a Miami Dolphins, az Arizona Cardinals, a New York Jets és a San Francisco 49ers is érdeklődik iránta.

Az 1998-as Draft első helyen választott játékosa 13 éven keresztül, zsinórban 227 mérkőzésen volt kezdő Indianapolisban. 150 mérkőzést nyert, 9 AFC Déli csoport bajnoki cím, 2 AFC bajnoki cím szerepel a neve mellett. Sorozatban 9-szer jutott a rájátszásba ami beállította a Dallas Cowboys rekordját. Vele nyerte a csapat első Super Bowl győzelmét, mióta elköltöztek Baltimore-ból. 35 alkalommal fordította meg a mérkőzést az utolsó negyedben és 46 győztes drive-ja volt.

Peyton Manning rendelkezik a negyedik legtöbb győzelemmel az irányítók közt 1950 óta. A liga töténetének harmadik legtöbb passzolt szerezte, szám szerint 54.828 passzolt yard. 399 passzolt touchdownjával a negyedik helyen áll az irányítók közt. A Hall of Fame tag Steve Young az egyetlen játékos akinek jobb irányító mutatója van mint a Manning által elért 94.9.

Manning ugyanazon útra lépett mint Joe Montana mikor távozott a 49erstől, mint Brett Favre amikor távozott Green Bayből, de akár hol is fogja folytatni mindig is Colts játékos marad.

(nfl.com)