Szabadügynökök: Houston Texans

A Houston Texans két legnagyobb játékosának is lejár a szerződése (Andre Johnsontól eltekintve, mert az övé nem) az idei offseasonban. A futó Arian Foster a linebacker Mario Williams szerepel a listán.

Arian Foster többé már nem téma, hiszen vele hétfőn sikerült megyegyezésre jutni. Foster 5 évet hosszabbított a Texansal. 43.5 millió dolláros szerződést kötött, amiből 20.75 millió dollár a garantált kereset. Az első három évben az alapfizetéssel és a bónuszokkal 30 millió dollárt kereshet. Az új szerződéssel Foster a harmadik legjobban fizetett running backé vált Adrian Peterson (hét év, 96 millió) és Chris Johnson (6 év, 55.26 millió) mögött.

Mario Williams jövője már igen is kérdésessé vált. Sok szakértő a Foster szerződés bejelentését követően biztosra vette, hogy a linebacker franchise taget fog kapni. De ez nem történt meg. Sőt jelenleg az a valószínűbb, hogy távozik. Williams a 2006-os Draft 1/1-es játékosa volt és nem meglepő, hogy a Houstonban töltött 6 éve alatt végig kezdőjátékosnak számított. Az egyedüli probléma az általa elvárt fizetés, amit a Texans valószínűleg nem fog megadni. A tavalyi alapszakaszban csak 5 mérkőzésen tudott játszani a sérülése miatt. Viszont a csapat védelme nélküli is liga elit teljesítményt nyújtott. Minden egyes védelmi statisztika első 5 helyén megtalálható volt a Texans. Sőt az egész ligában messze a Houstoni alakulat ellen szerezték a legkevesebb yardot az ellenfelek. Egész pontosan 263.5 yardot mérkőzésenként (a második Baltimore Ravens ellen már 322.5 yardot szereztek átlagban az ellenfelek). Mindezek után komolyan kell számolni Williams távozásával és ha ez megtörténik akkor a biztosan a szabadügynök piac egyik legkeresettebb játékosa lesz.

A teljes lista megtekintéséhez kattints a továbbra.

QB Jake Delhomme

QB Jeff Garcia

RB Arian Foster

RB Derrick Ward

WR Bryant Johnson

TE Joel Dreessen

OG Mike Brisiel

OC Chris Myers

OG Kasey Studdard

DT Tim Bulman

LB Tim Dobbins

LB Mario Williams

CB Jason Allen

LS Jonathan Weeks

S Dominique Barber

S Quintin Demps

K Neil Rackers

P Matt Turk