Kire van szükség? - Minnesota Vikings

A Vikings general managere Rick Spielman korábban közölte, hogy a csapat a tavalyi elsőkörös választott irányító, Christian Ponder köré akarja építeni a csapatot. Az első fontos lépés egy left tackle találása. Ehhez kitűnő lenne Matt Kalil az USC falembere aki elérhető lesz a harmadik választáskor.

A fizetési sapka megszorításai miatt elvesztették a kezdő guard Steve Hutchinson-t. A támadófalba megszerezték a szabadügynök offensive tacklet Geoff Schwartz-t, aki viszont a teljes tavalyi szezont kénytelen volt kihagyni sérülés miatt. Megszerezték a Seattle Seahawks csapatától a tight end John Carlson-t, akivel még egy célpontot adtak Pondernek. Viszont ez még mindig kevés. Kell egy elkapó, mert a Michael Jenkins-Percy Harvin páros nem rettentette el az ellenfeleket. A támadósorban a legnagyobb problémát mégsem a fal, hanem Adrian Peterson térsérülése jelenti. Nem biztos, hogy 100%-san felépül a szezon kezdetéig. A csere Toby Gerhart pedig messze nem egy szintet képvisel Petersonnal.

A csapat védelme sem brillírozott tavaly. Mérkőzésenként átlagosan 28,1 pontot engedett az ellenfeleknek a második legrosszabb mutató. Több poszt is megerősítésre szorul a Vikingsnál. A safety Tyrell Johnson a Dolphinshoz, míg a cornerback Cedric Griffin a Washington Redskins csapatához távozott. A linebacker Erin Henderson szerződését meghosszabbították, de testvére E.J. valószínűleg nem tér vissza a csapathoz. Minnesotában a védelem közepének megerősítése kulcsfontosságú lesz az offseasonban.

A Vikingsnak LT, WR, CB, OLB, FS, DT, OG, RB játékosra van szüksége.

A Vikings választásai:

Kör 1, Pick 3 (3)

Kör 2, Pick 3 (35)

Kör 3, Pick 3 (66)

Kör 4, Pick 3 (98)

Kör 4, Pick 33 (128)

Kör 4, Pick 39 (134)

Kör 5, Pick 3 (138)

Kör 6, Pick 5 (175)

Kör 7, Pick 3 (210)

Kör 7, Pick 16 (223)

(nfl.com)