A jövő reménységei - Matt Kalil - Vikings (videóval)

Matt Kalil 1989 július 6.-án született a Kaliforniai Corona városában. ÉdesapjaFrank az Arkansas és az Arizonacentere volt és az 1982-es Drafton a Buffalo Bills csapata választotta ki. Testvére Ryan Kalil édesapjukhoz hasonlóan centerként játszik és jelenleg a Carolina Panthers csapatának a tagja. Bátyja 2007-től játszik az NFL-ben és 3 alkalommal választották be a Por Bowl keretbe.

A University of Southern California-ra járt főiskolára ahol szociológiát hallgatott. Kalil Kaliforniába született, járt középiskolába és egyetemre. Az offensive tackle a Draft egyik legnépszerűbb játékosa lesz. Minden bizonnyal az első 5 hely valamelyikén kiválasztja egy csapat. Életében most először kikerül Kaliforniából (valószínűleg a hideg Minnesotába).

Középiskolás évek:

Kalil középiskolába is Kaliforniába járt, az Anaheim-i Servite High School-ban csapatában játszott. Egy csapatban játszott a USC Trojans játékosával Chris Galippo-val és D.J. Shoemate-el. A 2008-as évfolyam legjobb offensive tackle-jének választották Mike Adams és Baker Steinkuhler mögött.

Főiskolás évek:

Matt Kalil az USC Trojans hívását fogadta el. Első évében csak Tyron Smith cseréjeként számítottak rá. Smith-t tavalyi Draft első körének 9. helyén választotta ki a Cowboys. USC-nek látszólag igen jó right tackle-ket tud szerezni évről-évre. A Boston College ellen játszotta első mérkőzését kezdőként és jó teljesítményt nyújtott.

Később Kalil left tackle lett, mert Charles Brown szerepelt a 2010-es Drafton és a New Orleans Saint kiválasztotta. Smith mellett 13 mérkőzésen volt kezdő. Kalil-al a left tackle poszton a Trojans átlagosan 456.8 támadó yardot ért el. A fal mögött szereplő Matt Barkley irányítót mindössze kilencszer sackelték, ebből egyszer sem Kalil oldaláról. 2011-ben Kalil-t beválasztották az "All-American teams"-be. A 12. Trojan offensive lineman a "Morris Trophy"-t. Továbbá elődöntős volt a 2011-es Lombardi Díj választásán.


Díjak:

First-team All-American (2011)

First-team All-Pac-12 (2011)

2007 Parade All-American

2007 USA Today 2nd Team All-American

2007 EA Sports 1st Team All-American

Matt Kalil videók:

(wikipedia.org)

Címkék: draft2012, mattkalil