Három játékoson gondolkodik a Vikings

A Minnesota Vikings már csak három játékosban gondolkodik a Draft első körében. A Vikings harmadikként választhat a Drafton és mindhárom játékos elérhető lesz számukra. Tegnap biztossá vált, hogy Andrew Luck lesz az 1/1-es játékos és az Indianapolis Colts következő irányítója. A Washington Redskins egy trade-el megszerezte a második választás jogát a St. Louis Rams csapatától, hogy kiválaszthassák az irányító Robert Griffin III-t.

A Minnesota Vikings general managere Rick Spielman a "St. Paul Pioneer Press"-nek adott nyilatkozatában bejelentette, hogy három játékosban gondolkodnak. Nem okozott meglepetést a három név. Az offensive tackle Matt Kalil, a cornerback Morris Claiborne és a wide receiver Justin Blackmon közül kerül a Vikings leendő játékosa. Ők hárman a legígéretesebbek a két irányítót leszámítva. Spielman állítása szerint a három játékos hasonló képességű és egyikük sem élvez előnyt (jelenleg) a kiválasztáskor.

De nézzük meg jobban a Vikingst és a jelölteket. Trent Richardson tűnik a legvalószínűtlenebbnek. Csak azért mert csapat tagja Adrian Peterson. Peterson jelenleg ugyan sérüléssel bajlódik és kétséges, hogy felépül a szezonkezdetre, de még így is feleslegesnek két ilyen formátumú running backet fizetni. Felépüléséig Toby Gerhart helyettesítheti. Justin Blackmon már inkább elképzelhető, viszont az utóbbi napokban több olyan nyilatkozatot lehetett olvasni, hogy túlértékelt és nem Top 10-es játékos. És akkor szokás szerint visszaértünk Matt Kalil-hoz, aki a leglogikusabb választás lenne. A tegnapi bejelentés után se lepődik meg majd senki, ha jövő héten Kalil-t választja majd ki a Vikings.

(nfl.com)