Ki jelenleg a legjobb draftolatlan játékos?

Az nfl.com egyik írásában a Darftolatlan játékosokkal foglalkozott. Összeállítottak egy hat játékosból álló listát, hogy szerintük ki a jelenlegi legjobb Draftolatlan játékos.

Szavazz a facebook-on, hogy a szerinted ki a legjobb, az oldal által említett hat játékosból.

Ezt nem csak a jelenkor játékosaival lehetne elvégezni, hanem az összes játékost górcső alá lehetne venni az NFL történetében. Olyan játékosokat nem választottak ki a különböző évi Drafton mint Kurt Warner, Marion Motley, Dick "Night Train" Lane, Willie Wood, Willie Brown, Lou Groza, Emmitt Thomas, Jeff Garcia, Rod Smith és Adam Vinatieri.

De a jelenleg is szerepelnek olyan játékosok akik be sem kerültek a listába, pedig maximális megérdemelték volna. Ilyen például Miles Austin, Jeff Saturday, Ryan Clark, Jason Peters, Vonta Leach és Brian Waters. Következzen a hatos lista:

6. Victor Cruz

Victor Cruz a 2010-es drafton nem kellt el. A Giants adott neki lehetőséget és három mérkőzésen is szerepelt, de egyetlen elkapása sem volt. A tavalyi szezonban viszont berobbant a köztudatba és főleg az ellenfelek edzői jegyezték meg (vagy most látták először) a nevét. Két rekordot is megdöntött a tavalyi szezonban. Toomer 1343 yarddal tartotta a rekordot, de az év végétől 1.536 elkapott yard (egy szezonon belül) számít Giants rekordnak és Cruz nevézehz fűződik. Továbbá a Jets ellen elért 99 yardos touchdown elkapása is Giants franchise rekordnak számít.

5. Antonio Gates

Gates a San Diego Chargers játékosa és a liga egyik legveszélyesebb tight endjének tartják. Az utóbbi két évben sérülésekkel bajlódott, de még így is 700 elkapott yard felett zárt. Karrierje alatt 7.783 elkapott yardot és 76 touchdownt szerzett. Az egyetemen még kosárlabdázott Gates. Pályafutása során folyamatosan Ron Brown-hoz hasonlítják, a korábbi Los Angeles Rams és Raiders játékoshoz, ki mellette olimpiai sprinter is volt.

4. Arian Foster

Foster a 2009-es Drafton maradt csapat nélkül. Évről évre top teljesítménnyel rukkol elő a Houton Texans csapatánál. Egymaga rengeteget segít a csapatának. Ráadásul Ben Tate személyében még egy tehetséges running back került Houstonban. A tavalyi szezonban ketten 2.166 futott yardot szereztek. A running back kérdése hosszú évekre meg van oldva a Texansnál.

3. Tony Romo

Romo kilenc éve a Cowboys játékosa és szépen kivárta, hogy kezdő lehessen. Csak a második évében vetették be, akkor 6 mérkőzésen léphetett pályára. Harmadik évében már mind a 16 mérkőzésen szerepelt, de egyszer sem volt kezdő. Majd a negyedik évében szavaztak neki bizalmat, hiszen ekkor már 10 mérkőzésen is kezdőként léphetett pályára. Háromszor jutott 4.000 passzolt yard fölé és tavaly 100 feletti irányító mutatóval zárt.

2. James Harrison

Harrison két évet töltött el a gyakorló keretbe ahonnan több alkalommal is elküldték de ezt követően korszakának egyik legjobb linebackerévé vált. Öt alkalommal beválasztották a Pro Bowl keretbe és két Super Bowl-t nyert. A 100 yardos interception returnje a leghosszabb touchdown drive a Super Bowl-ok történetében.

1. Wes Welker

Miután nem választották ki a Drafton Welkernek két csapat is esélyt adott de egyiknél sem tudott megragadni. A San Diego Chargersnél egy (2004), míg a Miami Dolphinsnál három (2004–2006) évet töltött el. 2007-ben szerződtett a Patriots és a liga egyik legjobb wide receiverévé vált. Három szezonban is Welker szerezte a legtöbb elkapott yardot az NFL-ben. Négy alkalommal választották be a Pro Bowl és az All-Pro keretbe, továbá két Super Bowl-on szerepelt.

(nfl.com)