Grimes aláírta a franchise tendert

Brent Grimes a 2012-es szezonban a jelenlegi állás szerint 10,3 millió dollárt fog keresni, mivel aláírta a franchise tendert. A csapat tegnap jelentette be – kissé váratlanul – a hírt, miszerint az eddigi 5 éves NFL karrierjét Atlantában töltő corner szignózta az egy évre szóló szerződését.

Az időzítés több, mint érdekes. Amikor Grimes először megkapta a franchise taget, az ügynöke azt mondta, hogy eszük ágában sincs aláírni ezt. Az aláírás pedig ennek ellenére megtörtént, és csupán órákkal azután, hogy a Falcons tárgyalásokba kezdett (pontosabban, hogy ez kiderült) Asante Samuel megszerzéséért. Úgy tűnik Grimes megfutamodott, megijedt attól, hogy Asante érkezik, tőle meg visszavonják a tendert.

Utóbbi esetben Grimes szerződés/csapat nélkül maradt volna és szabadon igazolhatóvá válik. Viszont mivel már a nagy pénzek elkeltek jóval korábban, semmi garancia nem lett volna rá, hogy akár a jelenlegi 10 milliós összeget megközelítő ajánlatot kapott volna. A legjobb megoldás a részéről tehát az volt, hogy elfogadja ezt a szaros 10 millát (pfff, hogy sajnálom szegényt), egy évig megszakad értünk (ugye Grimes?!), majd jövőre tesz egy kísérletet és újból kidobja magát a húspiacra.

Forrás:

Atlanta Falcons szurkolói blog

dirtybirds.blog.hu