A jövő reménységei - Morris Claiborne - Cowboys (videóval)

Morris Lee Claiborne 1990 február 7.-én született a  Louisiana Shreveport városában.Az idei Draft hatodik helyén a Dallas Cowboys csapata választotta ki. A Louisiana State Egyetemre (röviden LSU) járt és évfolyamának legjobb cornerbackeként tartják számon. A Shreveport-i Fair Park Középiskolába járt. A középiskolai teljesítményét hráom csillaggal értékelte a Rivals.com. A középiskolába több poszton is játszott. Volt quarterback, wide receiver és defensive back is. Végzős idényében 2.000 passzolt yard felett zárt és 30 touchdown passzt ért el mint irányító.

Főiskolai évek

Claiborne az LSU felkeresését fogadta el, ahol 2009 és 2011 között Les Miles edzővel dolgozott együtt. 2009-ben, újonc évében még csak tartalékként számoltak vele. 2010-ben már 12 szerepelt kezdőjátékosként. 37 tacklet és (csapatában a legtöbb) 5 interceptiont szerzett. Beválasztották az All-Southeastern Konferencia (SEC) válogatottjának második csapatába.

Tavalyi szezonjában megkapta a Jim Thorpe Díjat. A díjat az év legjobb defensive backje kapja. 2011-ben már az All-Southeastern Konferencia (SEC) válogatottjának első csapatába választották be.

2012 NFL Draft

A Dallas Cowboys feltradelte magát, hogy megszerezhesse Claibornet. A St. Louis Rams csapatától szerezte meg a hatodik választás jogát. Cserébe odaadták az első és második körös pickjüket. A Cowboys tulajdonosa és general managere Jerry Jones a választást követően azt nyilatkozta, hogy Claiborne volt az egyetlen akiért ilyen áldozatot hoztak volna. A szerződését még nem írta a csapattal, de azt már közölték, hogy 24-es mezszámban fog játszani.

Morris Claiborne bemutató

A Draft hatodik választása

(nfl.com)