Házon belüli előléptetések a Falconsnál

Két játékosmegfigyelő is távozott a Falconstól. Ők a Rams-nél kötöttek ki, az egykori Falcons megfigyelő-guru, Les Snead G.M. teamjében. Carthon és Morton távozásával két jó megfigyelőt, feltörekvő egyéniséget veszített a csapat - nyilatk
ozta Dimitroff. Szintén régebbi hír, hogy Caldwell lépett előre Snead helyére a megfigyelők legfelsőbb posztjába és Polk vette át a professzionális játékosok megfigyeléséért felelős ügyek vezetését. Azonban a "keringő" most folytatódott.

A mostani változások során Lionel Vital előléptetést kapott és ő lett Caldwell jobbkeze (associate director of player personnel). Munkája során ő csak profi játékosokkal fog foglalkozni. A keleti és nyugati régió megfigyelői, Allen ésOlson maradtak a helyükön. Ők a következő hierarchia szintet képviselik.

A következő szinten újból változás volt. Mégpedig Chris Polian érkezett, mint arról már tudtok is. Mellette Bob Kronenberg és Anthony Robinson kapott előléptetést. Polian a nyugati régió játékosainak megfigyelésével fog tevékenykedni, illetve kiemelt projekteket visz majd. Kronenberg területi megfigyelő volt, akinek főleg a faljátékosok megfigyelésének esetében van tehetsége, kapja meg a pro scout terület vezetését. Vagyis ő felel majd a profi játékosok megfigyelésének ügyeiért. Robinson segítői pozícióból vált területi megfigyelővé a középnyugaton. Az eddig középnyugat specialista Steve Saboimmáron a délkeleti megfigyelésekért felel. Mike Ross szintén segéd megfigyelőből lett területis (északkelet). Robinson Payne pedig távozott a csapattól. Mike Potts pedig segéd megfigyelő lett.

Tudom, hogy ez most rohadt bonyolultan hangzott, viszont egy haszna volt. Nagyjából átlátjuk a hierarchiát, azt hiszem legalábbis. Van tehát a director of player personnel, ő a nagyfőnök. Neki van egy segédje, vagy helyettese ha úgy tetszik. Van két külön divízió is, melyben az egyik csak profikkal, a másik pedig egyetemi játékosokkal foglalkozik. Ezeken belül területi bontásba tagozódnak az emberek: keleti, nyugati a két legfőbb, aztán meg a szélrózsa minden irányában. Végezetül vannak a segéd megfigyelők (scouting assistant) és a rangsor legalján pedig a gyakornokok (scouting intern).

Ha valaki ennél szebben, jobban és érthetőbbet el tudja magyarázni, azt örömmel veszem. Ígérem, többet ezzel a témával nem foglalkozom.

Forrás:

Atlanta Falcons szurkolói blog

dirtybirds.blog.hu