Lawrence Taylor elárverezi a 91-es bajnoki gyűrűjét

Miután a tegnap előtti napon a New York Giants játékosai átvették a bajnoki gyűrűket egy meglepő hír látott napvilágot, miszerint a csapat korábbi legendája Lawrence Taylor elárverezi az 1991-es bajnoki gyűrűjét.

Csütörtök reggeltől lehet licitálni a Giants legenda gyűrűjére. A gyűrű minimális értéke 10.000 dollár. A bejegyzés megjelenésének pillanatában 89 ezer dollárt kínálnak az ereklyéjért. Az aukció vasárnap este ér véget. Az aukció megtekintéséért kattints IDE!

Taylor 1993-ban vonult vissza és ezt követően több magánéleti és pénzügyi problémája is akadt. De hogy mégis kicsoda Lawrence Taylor? Erre könnyű válaszolni. Taylor maga a Giants. Taylor a franchise arca a mai napig. Ha valakitől megkérdezik, hogy ki jut eszébe a Giantsről, a válasz az hogy Taylor. Sőt Taylor nem csak a Giants, de az egész NFL történetének legjobb védőjátékosa. És jelen pillanatban el kell adnia a bajnoki gyűrűjét. Ilyen az élet.

Az 1981-es Draft második választottja volt. Egész pályafutása alatt a Giants játékosa volt. 13 profi szezonja alatt két Super Bowl címet nyert. 10 alkalommal választották be a Pro Bowl és az All-Pro keretbe. A linebackert 1986-ban az NFL Legértékesebb játékosának (MVP) választották. Taylort követően egészen a mai napig csak irányítók és running back-ek nyerték el ezt a rangos díjat. Három alkalommal választották meg az év védőjének.

A filmek szerelmeseinek is ismerős lehet Taylor hiszen szerepelt például A vizesnyolcas, a Shaft és a Minden héten háború című filmekben is. Az utóbbiban Shark-ot, a csapat rutinos és legkeményebb védőjét alakította. Oliver Stone személyre szabta a karakterét. A 2009-es A szívek bajnokai című filmben - amiért Sandra Bullock megkapta a legjobb főszereplőnek járó Oscar-díjat - is szerepet kapott, de ott csak egy régi bejátszásban szerepelt a film elején. Az ominózus jelenet amikor eltörte az irányító Joe Theisman lábát. A sérülést vétlenül okozta és Taylor volt az első játékos aki azonnal jelezte, hogy nagy baj történt.

Lawrence Taylor és Joe Theisman ütközése

Lawrence Taylor bemutató videó

(nfl.com)