Tebow egyszerűen zseniális, de csere lesz

A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New York Jets a holtszezonban leigazolta a Denver Broncos-nál létszámfelettivé váló irányítót, Tim Tebowt. A tehetséges QB-t össze-vissza dicsérik a csapatnál, de nagy valószínűséggel Mark Sanchezt nem fogja kiszorítani a kezdőből.

A liga történelmének egyik legjobb irányítójának tartott, Peyton Manning 2012. március 7-én felbontotta szerződését az Indianapolis Colts-cal. A könnyes búcsú után legalább tíz csapat versengett a sztárirányító kegyeiért. Többek között a New York Jets is felvette vele a kapcsolatot. A zöld-fehér alakulat, azonban meggondolta magát és szerződést hosszabbított a csapat kezdőirányítójával, Mark Sanchezzel (3 év alatt 20 millió dollárt garantáltan keresni fog).

Március 20-án Manning a Denver Broncos-nál egy öt éves 96 millió dolláros szerződésre kanyarintotta rá a nevét, amellyel megpecsételődött Tim Tebow sorsa. A huszonnégy esztendős irányító egy nappal Manning szerződtetése után már a New York Jets játékosa volt. A megállapodás értelmében a Jets egy negyedik és egy hatodik körös választási jogot adott Tebowért és egy hetedik körös választási jogért cserébe.

A New York Jets legendás irányítója, a magyar származású Joe Namath egyszerűen kirakat igazolásnak titulálta Tebowt, mondván a liga egyik legfelkapottabb játékosáról van szó. Nos, az érkezése óta szinte mindenki ódákat zeng Tebow-ról. A minap a Jets irányítóinak az edzője, Matt Cavanaugh jegyezte meg róla, hogy egy nagyon ügyes srác és napról napra egyre jobb lesz.

A dicsérő szavak ellenére a Jets kezdő irányítója minden bizonnyal Sanchez lesz, aki sokkal jobban ismeri a playbookot, nem mellesleg a játékostársakat. A Super Bowl győzelemről álmodó New York Jets szeptember 9-én a Buffalo Bills ellen kezdi meg a 2012-es idényt.

Forrás:

sport365.hu