A Bucs végül eltradelte Kellen Winslow-t a Seahawks-al

A Tampa Bay Buccaneers a tegnapi napon eltradelte a tight end Kellen Winslow-t a Seattle Seahawks csapatával. A hír anniyban meglepő, hogy tegnap még határozottan állították, hogy szerződést bontottak a játékossal. Sőt a trade-t szinte lehetetlen feladatnak nevezték, mert három év volt hátra a játékos szerződéséből és a következő szezonra még nő is a fizetése. Dehát mégis megtörtént a trade és a tight end csapatot cserélt.

A Seahawks egy feltételes 2013-as Draft picket adott a Buccaneersnek Winslow játékjogáért cserébe. A feltételes pick az tulajdonképpen annyit jelent, hogy meghatároztak feltételeket és ezek teljesítése dönti el a Draft körének számát. Pl. ha beleírják, hogy harmadik körös picket kap a Bucs, ha a játékost beválasztják a Pro Bowl-ba, vagy pedig 10 mérkőzést megnyer a csapat.

A Seahawksnál ugyanaz a szerződés él tovább amit Winslow még Tampában kötött meg. A szerződéséből még 3 év van hátra és 15.95 millió dollár a hátralevő összeg. Ez tartalmaz egy 3.3 millió dolláros alapfizetést, 550.000-es mérkőzés kerettagsági bónuszt (ez egy mérkőzésre 34.375 dollárt jelent) és 500.000 dollár edzés bónuszt is. A következő szezonban 4.8 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából.

Winslow Zach Miller mellé csatlakozik majd a tight end sorban. Miller 2011-ben írta alá új ötéves, 34 millió dolláros szerződését a csapattal, amiből 17 millió a garantált összeg. A Seahawksnak viszont elég bizonytalan volt az offensive fala, így Miller-re több védőmunka hárult mint amennyivel előzetesen számoltak. Ezért is közrejátszott, hogy csak 233 elkapott yardot szerzett. Mellette még a korábbi kezdő John Carlson is a csapat tagja aki sérülés miatt kihagyta a tavalyi szezont. Továbbá Seahawks tight end még Cameron Morrah és Anthony McCoy, de ketten is csak 220 yardot szereztek.

Winslow három szezont töltött el Tampában mióta 2009-ben elhagyta a Browns csapatát. A korábbi elsőkörös játékos csapatváltásáért két Draft picket kapott a Browns. Három év 48 mérkőzése alatt 2.377 yardot és 12 touchdownt szerzett Winslow.

(nfl.com)