Aaron Kampman-t elengedte a Jaguars

A Jacksonville Jaguars csütörtökön elengedte a veterán defensive endet Aaron Kampman-t. A védőt 2010-ben szerződtette a Jaguars, amikor is négyéves 25 millió dolláros szerződést írtak alá vele.

Első Jacksonville-i évében nyolc mérkőzésen lépett pályára amiken 25 tacklet és 4 sacket szerzett. Ezt követően azonban keresztszallag szakadást szenvedett ami miatt ki kellett hagynia a szezon hátralevő részét és a jaguars december 9.-én sérültlistára tette.

A tavalyi szezonban már csak három mérkőzésen léphetett pályára csereként. Az offseasonban 20 millió dollárért hosszabbítottak Jeremy Mincey-vel és a Draft második körében kiválasztották Andre Branch-t, ami miatt létszámfeletti játékossá vált.

Ezen felül az elküldésével rengeteget spórol a csapat. A Jaguars Kampman szerződésének utolsó két évi, 11.45 millió dolláros alapfizetését már nem kell kifizetnie. A következő szezonban 4.975 millió dollár alapfizetés illette volna meg. Továbbá mivel június 1. után küldték el, így még az aláírási bónuszt is feloszthatják egyenlő arányba a következő és a 2013-as szezonra.

(nfl.com)