Elutasították a fellebbezéseket, nyert a liga

Shyam Das bíró az NFL javára döntött a New Orleans Saints játékosok és edzők eltiltása ügyében. Az ítélet hatalmas siker a Commissar Roger Goodell számára. Goodell márciusban több játékost és edzőt is eltiltott a Saints-féle ”Bounty-rendszer" miatt, mert külön pénzt fizettek a sérülést okozó játékosoknak.

Négy játékos és két edző kapott kisebb-nagyobb mértékű büntetést/eltiltást ami ellen fellebbezett a játékosokat védő szakszervezet az NFLPA. Az NFLPA azzal érvelt, hogy a tavalyi CBA (kollektív szerződés) aláírásakor Goodell nem tájékoztatta a szervezetet az üggyel kapcsolatban. Pár napja Stephen Burbank a Pennsylvaniai Egyetem professzora kijelentette, hogy a ligának van igaza és most Shyam Das bíró is ugyanígy döntött, aminek értelmében életben marad a játékosok és edzők eltiltása.

Természetesen a Saints csapatát érinti a legjobban az ügy. A vizsgált időszakban még mindenki a Saints alkalmazásában állt, de mára három érintett is más csapatnál szerepel. A jelenlegi játékosok közül a linebacker Jonathan Vilma-t  az egész szezonra, míg a defensive end Will Smith-t a szezon első négy mérkőzéséről tiltották el.  A vezetőedző Sean Payton egyéves fizetés nélküli felfüggesztést kapott, míg a csapat general managere Mickey Loomis nyolc mérkőzéses felfüggesztést kapott.

A balhé egyik főkolomposa a volt defensive koordinátor Gregg Williams az eltiltás előtt a St. Louis Rams csapatához távozott, de az eltiltás természetesen így is érvényes. Williams-t meghatározatlan időre felfüggesztette Goodell. Anthony Hargrove nyolc mérkőzéses eltiltást kapott. Hargrove 2009-10-ig játszott a Saintsnél és jelenleg a Green Bay Packers játékosa. Scott Fujita 2006 és 2009 között szerepelt New Orleansban, jelenleg a Cleveland Browns játékosa és Ő járt a legjobban hiszen három mérkőzéses eltiltást kapott.

(nfl.com)