Visszavonul LaDainian Tomlinson

A jövőbeli Hall of Fame running back LaDainian Tomlinson a holnapi napon bejelenti a visszavonulását. Tomlinson-t szerződteti régi csapata a San Diego Chargers és a holnapi napon mint Chargers játékos bejelenti a visszavonulását. Egy nemrég adott nyilatkozatában elárulta, hogy 95% esélye van a visszavonulására ami mostantól már hivatalos.

A nemsokára a 33. életévet betöltő futó 11 éven keresztül szerepelt az NFL-ben. A 2001-es Draft első körének ötödik helyén választotta ki a Chargers. Nyolc évig játszott San Diegoban majd az utóbbi két évben a New York Jets játékosa volt. 2006-ban 1.815 futott yardot és 28 futott touchdownt szerzett aminek köszönhetően megválasztották a liga legértékesebb játékosának (MVP).

A Chargersnél töltött 9 éve alatt 141 mérkőzésen szerepelt. 12.490 futott yardot, 138 futott touchdownt továbbá 530 elkapásból 3.955 elkapott yardot és 15 elkapott touchdownt szerzett. Öt alkalommal választották be a Pro Bowl és három alkalommal az All-Pro keretbe. Tomlinson szerezte a Chargers történetében a legtöbb futott yardot, a legtöbb futott touchdownt és a második legtöbb pontot (918).

A Jetsnél töltöt két éve alatt 1.194 futott yardot és 7 touchdownt szerzett. A 2010-es szezonban a csapat legeredményesebb running backje volt a 914 futott yardjával. Két év alatt 94 elkapásával további 817 elkapott yardot és 2 touchdownt szerzett.

Karrierje során 13.684 futott yardot szerzett amivel ötödik az NFL örökranglistáján. Csak Emmitt Smith, Walter Payton, Barry Sanders és Curtis Martin előzi meg ezen a listán. Mindegyik játékos tagja a Hall of Fame-nek ahova öt év múlva Tomlinson-t is beválasztanak majd.

(nfl.com)