Everson Griffen linebacker lesz?

A Vikings defensive endje lehet, hogy új posztot kap és LB-ként fogják bevetni a pályán. Néha az NFL csapatok sok nyitott pozíciót hagynak és nem megfelelő játékosokkal töltik fel. Ez egy probléma. Másik esetben a csapatok a minőségi játékosokat a pálya szélén pihenteti mert nincs elég pozíció mindenkinek.

Everson Griffen talán pont ilyen a Vikings csapatában, mivel Jared Allen és Brian Robinson mögött ő mindig csak 3. lesz és túl értékes játékos, hogy csak úgy a pálya szélén álldogáljon.

A csapatnál meg rájöttek, hogy Griffen sokoldalúságát hasznosíthatnák más területen is, hogy ne a pálya szélén töltse karrierje legszebb éveit.

“Everson Griffen kiválóan teljesített és keményen dolgozott a holtidényben” – jegyezte meg a Vikings GM-e Rick Spielman. “Abban nagy szerencsénk van vele, hogy bár De poszton játszik, sokoldalúságának köszönhetően új dolgokat is ki lehet vele próbálni. Remekül játszik LB poszton is a blitz-ek nagyon mennek neki, rendszerint odaér az irányítóhoz és gyorsaságát és erejét kiválóan tudja hasznosítani a pályán.”

Tehát mi is most a teendő? Egész nyáron mostantól Everson Griffen-el kísérleteznek a LB poszton.

Egyértelmű a kezdő LB-k névsora. Jelenleg Chad Greenway és Erin Henderson a favorit hozzájuk csatlakozhat most Griffen.

A csapat 29 nap múlva megkezdi a 3 hetes edzőtábort, ahol Griffen-nek alkalma lesz eleget gyakorolni az új posztot.

Frazier arra kérdésre, hogy jobban illik-e az új poszt Griffenhez, vagy inkább marad DE, arra azt válaszolta, hogy “Igen azt hiszem meg tudjuk csinálni, minden azon múlik, hogy hogy teljesít Mankato-ban, az fogja meghatározni a továbbiakban az ő sorsát.”

Az idén 3 profi idényét megkezdő footballista pozitívan áll hozzá az elé kerülő kihívásokhoz és reméli meg tudja mutatni a csapatnak, hogy mire is képes.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com