A jövő reménységei - Mark Barron - Buccaneers (videóval)

Mark Barron 1989 október 27.-én született az Alabamai Mobile városában. A fiatal safety az Alabama Egyetemre járt és az idei Draft hetedik helyén választotta ki a Tampa Bay Buccaneers. Két évben is beválasztották az All-American (2010, 2011) csapatba. Három alkalommal választották be a Délkeleti konferencia válogatottjába. Két alkalommal megnyerte csapatával a Nemzeti bajnokságot. Olyan elsőkörös játékosokkal szerepelt egy csapatban mint a running back Trent Richardson, a cornerback Dre Kirkpatrick és a linebacker Dont'a Hightower.

Középiskolás évek:

A Mobile-béli St. Paul's Episcopal Középiskolába járt és az Episcopal Szentek csapatában játszott. A középiskola alatt több poszton is bevetették. 2004-től 2007-ig szerepelt running back, wide receiver és linebacker poszton is. Első évében 785 futott yardot, 368 elkapott yardot és 12 touchdownt szerzett. 2007-ben megválasztották a bajnokság MVP-jének köszönhetően az 1.094 futott yardjának és a 15 touchdownjának. A 2008-as szezont követően a scout.com 5 csillagosra értékelte a linebacker teljesítményét. A rivals.com Alabama 5. legjobb, míg az ország 55. legjobb játékosának választotta. Érdeklődött iránt az Auburn, az LSU, a Florida, a Florida State és a Tennessee is, de Barron az Alabama Egyetemet választotta.


Főiskolás évek:

Az Alabama Egyetemen Nick Saban vezetőedző irányítása alatt játszott 2008 és 2011 között. Első évében 14 mérkőzésen szerepelt, de egyiken sem volt tagja a kezdőcsapatnak. 18 tacklet és 1 sacket szerzett. Első mérkőzését a Clemson játszotta, míg az első tacklet a jelenlegi Oakland Raiders játékos, Jacoby Ford ellen szerezte.

2009-ben már mind a 14 mérkőzésen kezdőként lépett pályára. Kezdő safetyként 74 tacklet szerzett ami a második legtöbb volt az Alabamai bajnokságban. 7 interceptionjével és 1 touchdownjával pedig vezette a Délkeleti konferenciát.

2010-ben 12 mérkőzésen szerepelt, amiken 75 tacklet, 2 sacket, 3 interception és 1 kierőszakolt fumblet szerzett. Beválasztották az All-American és a Délkeleti konferencia első keretébe is.

2011-ben 13 mérkőzésen szerepelt, amiken 68 tacklet, 1 sacket és 2 interceptiont szerzett. Ismét beválasztották az All-American és a Délkeleti konferencia első keretébe is.

Mark Barron bemutató videó

Mark Barron a Drafton

(wikipedia.org)