Kevin Williams a Vikings-ből akar visszavonulni. Vagy mégsem?

Kevin Williams reméli, hogy a jelenlegi csapatából a Minnesota Vikings-ból vonulhat vissza 2 vagy 3 éven belül. Kevin Williams a Vikings veterán Defensive tackle-je reméli, hogy még lehet pár jó éve mielőtt visszavonulna a profi footballtól. Azt is reméli, hogy azt a pár évet a Vikings csapatában játszhatja le. Az augusztusban 32. életévét betöltő védő kicsit aggódik azért, hogy a Vikings ilyen nagy fiatalításba kezdett és bevallása szerint elgondolkozott azon is, hogy lehet hogy valahol máshol kell folytassa majd pályafutását abban az esetben, ha a Vikings már nem számol vele.

Emlékezhetünk, hogy az évek óta remekül teljesítő Steve Hutchinson is egyik napról a másikra lapátra került, mert öreg és sok pénzt kellett volna kifizetnie a Vikings csapatának, hogy továbbra is itt játsszon. Hutchinson azóta már a Tennessee Titans alkalmazásában áll és az 5. játékhéten találkozhat is régi csapatával.

Ha már megemlítettük, hogy Hutchinson-nak a kora és sok fizetése miatt kellett távoznia, akkor Williams nem lehet igazán nagy biztonságban. Ugyan van még egy év a szerződésében és plusz opcióként szerepel még 2 év. A szerződésében foglalt utolsó évében 7 millió dollárt kereshet és a 2013 és 2014-es idényben akár 16,76 millió dollárt is zsebre tehet amennyiben a Vikings él az opcióval és hosszabbítanak vele.

Kevin a holtidényben beszélt a vezetőséggel a szerződése meghosszabbításáról és saját bevallása szerint a csapat fogékony volt az érveire. 2003-ban az első körben kilencedikként került a Minnesota Vikings csapatához és már az első profi évében alapemberként számítottak rá a csapatban. Karrierje során végig a Vikings csapatánál játszott összesen 140 mérkőzésen játszott és mindegyiken kezdőként lépett pályára.

Bevallása szerint nem biztos benne, hogy a 40 yardos sprintet ugyanolyan gyorsan tudja lefutni, mint tette azt 2003-ban (4,81 mp), de szilárdnak, atletikusnak és elszántnak érzi magát. Az idén 10 profi évét megkezdő footballista továbbra is bíbor aranyban képzeli jövőjét.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary