Akire érdemes lesz figyelni: James Laurinaitis (Rams)

Valószínűleg a Rams-nek nem lesz mérkőzése a következő évi playoffban, de a csapat linebackerének, James Laurinaitis-nak még lehet elfoglaltsága januárban. A St. Louis Rams középső linebackere három profi szezonja alatt 376 tacklet, 8 sacket és 5 interceptiont szerzett. Ez lenyűgöző teljesítmény volt hiszen a mellette levő két poszton folyamatosan cserélődtek a játékosok. Az utóbbi években a Rams linebacker posztjain megfordult Brady Poppinga, Chris Chamberlain, Ben Leber, David Vobora, Larry Grant, Na'il Diggs és Terry Tate is, de egyedül csak James Laurinaitis tudott hosszútávon kezdőjátékos maradni.

Laurinaitis hivatalos játékidejét figyelembe véve mindössze három védelmi snapről hiányzott a három éve alatt. A Rams komolyan megerősítette a védelmét amivel megkönnyíthetik majd Laurinaitis dolgát. A két szélső linebacker posztra szerződtették Jo-Lonn Dunbar-t a New Orleans Saints-től és Rocky McIntosh-t a Washington Redskins-től. Továbbá szerződtettek két szabadügynök defensive tacklet, Kendall Langford-ot (négy év, 22 millió dollár) és Trevor Laws-t. A Draft első körében pedig kiválasztották az LSU defensive tacklejét Michael Brockers-t is. A megerősített védelmen kívül a nagy kiugrási lehetőséget mégis az új vezetőedző, Jeff Fisher által alkalmazott új védekezési szisztéma jelentheti.

"Tökéletes. A mi védelmünkhöz tökéletes illeszkedő középső linebacker. Az én rendszeremhez a legtökéletesebb kezdő linebacker az Mike Singletary. De jelenleg nem is találhatnánk tökéletesebben illeszkedő linebackert mint James Laurinaitis-t. Emlékszem mikor először megláttam kisétálni a pályára. Beszélgettem vele a Combine-on és rögtön megkedveltem és kedvelem azóta is, hiszen Ő mindaz amire nekünk szükségünk van." - nyilatkozta Dave McGinnis a Rams vezetőedző asszisztense.

Mike Singletary a Chciago Bears játékosa volt és éveken keresztül McGinnis volt a linebackerek edzője. Az összes olyan szezonban beválasztották Singletary-t a Pro Bowl keretbe amikor Ők ketten együtt dolgoztak. Könnyen elképzelhető, hogy 2012-től kezdve Laurinaitis is egy hasonló sorozatba kezd majd.

Akire érdemes lesz figyelni sorozat

(nfl.com)