30 millió dolláros szerződést utasított vissza Avril

Az NFL Network szakértője Albert Breer még a tegnapi határidő előtt beszámolt róla, hogy megszakadtak a tárgyalások a Detroit Lions és defensive endjük, Cliff Avril között. A hírek szerint a csapat hároméves, 30 millió dolláros szerződést ajánlott a védőnek amiből 20 millió lett volna a garantált összeg. A tegnap délután 4 órás határidőig nem sikerült megegyezésre jutni a feleknek így legkorábban csak jövő év elején születhet hosszútávú megállapodás.

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint Avril alá fogja írni a korábban felkínált franchise taget, aminek értelmében 10.6 millió dollárt fog keresni a következő szezonban, de a következő offseasonban ismét szabadügynök lehet. Egyes értesülések szerint Avril egy hasonló szerződéssel lett volna elégedett mint amit az Arizona Cardinals defensive tackleje, Calais Campbell kapott. Campbell szerződése szintén lejárt idén, majd franchise taget kapott, de sikerült kötnie egy ötéves szerződést. 5 év alatt 55 millió dollárt kereshet amiből 31 millió a garantált összeg.

"Egy kicsit csalódott vagyok, hogy ez történt. De nyilvánvalóan nem én vagyok az egyik legjobb játékosuk ameddig nem kapom meg a szerződést." - nyilatkozta Avril.

Avril elárulta, hogy le fog ülni az ügynökével, Brian Mackler-el és átbeszélik a lehetőségeket, de valószínűleg nem lesz ott az edzőtábor kezdetén. A tavalyi évben karriercsúcsot jelentő 11 sacket, 1 interceptiont és 1 touchdownt szerzett.

"Nem stresszelem magam semmi miatt sem. Az üzlet az üzlet. Nem személyes. Az én célom az, hogy jobb legyek" - fejezte be Avril.

(nfl.com)