Janoris Jenkins-el nem tud megegyezni a Rams

A St. Louis Rams és az újonc cornerback, Janoris Jenkins közti tárgyalások nem zajlanak éppen a legsimább módon. Az értesülések szerint az idei Draft második körében kiválasztott játékosnak az aláírási bónusszal van problémája. Az újoncok többsége a bónuszokat átalányrendszerben kapják, de a játékos pályán kívüli viselkedése miatt a Rams be akarja magát biztosítani. Ez körülbelül azt jelenti, hogy az újoncok szerződésének nagy részét az aláírási bónusz képzi amit egy összegben megkap a játékos. A csapat pedig feloszthatja ezt az összeget a szerződés éveire. Ha valami probléma lesz vele, akkor távozik a már kifizetett pénzel és elveszi a helyet (például) a 2015-ös fizetési sapkából is.

Jenkins ügynöke, Malik Shareef a Yahoo! Sportnak elárulta, hogy visszautasították a felkínált 5 millió dolláros szerződést, ami 3 milliós aláírási bónuszt tartalmazott. Shareef továbbá hozzátette, hogy megvizsgálják a játékos lehetőségeit és ha mégis megfelelőnek találják akkor elfogadják a szerződést. Jenkins a főiskolás karrierjét egy eltiltással fejezte be. 2009-ben drogbirtoklásáért őrizetbe vették. Majd ugyanez megismétlődött 2011-ben is. Ezt követően a North Alabama csapata 2011 április 26.-án eltiltotta a futballtól. Egy kis adalékként minden hírforrás megemlíti, hogy a 23 éves védőnek négy gyereke van három különböző anyától.

"Fair amit a Rams felajánlott neki. Igen az nem jó ha nem kapod meg azonnal a pénzedet, de amennyiben hiszel magadban és azt csinálod amit kell akkor meg fogod kapni azt a pénzt amit megérdemelsz." - nyilatkozták a Yahoo-nak.

Magyarra lefordítva az egész szituáció arról szól, hogy a Rams teljesen elégedett Jenkins képességeivel de a játékos viselkedése és természete nagyon aggasztja Őket.

(nfl.com)