Második letartóztatását követően a Lions elengedte Aaron Berry-t

A Detroit Lions cornerbackjét, Aaron Berry-t tegnap hajnalban már másodjára tartóztatták le az idei évben és ez a szerződésébe került. A Lions pár órája jelentette be, hogy megválik a zűrös védőtől. Berry-t egy hónapja tartóztatták le ittas vezetésért és a mostani esetnél fegyveres támadás ellene a vád. A csapat közleménye szerint a játékos viselkedése miatt válnak meg tőle ami rossz fényt vet a Lionsra.

"Folyamatosan stresszel mindenkit ha a csapatunknál valaki úgy viselkedik, ahogyan ez tőle a legkevésbé sem elvárható. El kell fogadnia a következményeket annak aki nem tartja be a viselkedési normákat." - nyilatkozta a csapat elnöke Tom Lewand.

Berry ebben az offseasonban már kezdő cornerbackként készülhetett, de kétszer is összeütközésbe került a törvénnyel és ezzel teljesen elvágta magát. A védő esetein kívül már öt különböző letartóztatás is volt a Lions csapatán belül. Berry menesztése jó fegyvertény lesz a vezetőedző, Jim Schwartz számára ha tovább folytatódnak a különféle esetek.

Nem Ő volt az egyetlen igen problémás Lions játékos, de a letartóztatás ideje (közel az edzőtábor) és draftolatlansága okozta a vesztét. A running back Mikel Leshoure-t is kétszer tartóztatták le ebben az offseasonban, de még mindig a csapat tagja. A defensive tackle Nick Fairley-t ugyanúgy kétszer tartóztatták le, de Őt a tavalyi Draft első körében választották ki.

(nfl.com, Fotó: Tim Fuller-US PRESSWIRE és US PRESSWIRE)