Akire érdemes lesz figyelni: Michael Bennett (Buccaneers)

Azalatt a négy év alatt amióta Mark Dominik a Tampa Bay Buccaneers general managere 12 választásuk volt az első három Draft körben. Ebből 5 alkalommal védőfalembert választottak. Michael Bennett is 2009-ben került a csapathoz, de Őt mégsem a Drafton választották ki. A Texas A&M volt futballistáját draftolatlan szabadügynökként szerződtette a Seattle Seahaws, de elengedték mikor a tartalékcsapatból szerződtették az offensive tackle Kyle Williams-t. Két nappal később csatlakozott a Buccaneershez.

A tavalyi lockout-ot a felkészülésnek szentelte és Da'Quan Bowers-t megelőzve Bennett lett a kezdőjátékos. Első évében 7, míg a második évében 13 mérkőzésen lépett pályára. A tavalyi szezonban már 14 mérkőzésen szerepelt és 10 alkalommal a kezdőcsapat tagja volt. 39 tacklet, 4 sacket és 1 kierőszakolt fumblet szerzett. Amikor a csapat vezetése látta, hogy mennyire jól játszik mindegyik poszton ahol lehetőséghez jutott, elsőkörös tendert ajánlottak fel a számára. Ennek értelmében 2.742 millió dollárt fog keresni a következő szezonban.

Mivel Da'Quan Bowers az idei offseason egyik edzésén Achilles-ín sérülést szenvedett ezért nagy esély van rá, hogy a következő szezon nyitányakor Bennett lesz a kezdőjátékos a tavalyi elsőkörös választott Adrian Clayborn mellett. Az egyetlen veszélyt a frissen szerződtetett Jayme Mitchell és Wallace Gilberry páros jelenti.

A Buccaneers a tavalyi szezonban csak 23 sacket szerzett. A lecserélt védelmi edzőstáb és az egészséges Bennett és Gerald McCoy nagyban segíthet a sackszám javításában. Mindemellett Bennett szerződése a következő offseasonban lejár és szabadügynök lehet. Egy jó szezon megkönnyítheti a jövőbeli szerződés tárgyalásokat.

Akire érdemes lesz figyelni sorozat

(nfl.com, Fotó: nfltraderumors.co, buccaneers.com)