Brees, Manning ... Ponder? Spielman reménykedik

A tavaly első körben draftolt irányító akár klasszis is lehet. Minden Vikings szurkolónak jó oka van azt hinni, hogy a tavaly draftolt irányító Christian Ponder a második idényében javulni fog. Tavaly kellett volna egy jobb támadófal el, de van egy pár fiatal és új játékos aki megoldást jelenthet erre a problémára. Ponder első profi idénye hasonlított Drew Brees és Eli Manning első idényére. Rick Spielman el tudja képzelni, hogy Ponder is lehet az a játékos akivel kötnek egy 100 millió dolláros szerződést és akár Super Bowl MVP is lehet belőle.

Oké talán nem, de érdemes kicsit összehasonlítani Ponder és a két másik irányító első évi statisztikáját. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson Pondernek egy remek szezont kell futni a 2012-es idényben Spielman állítása szerint, mint teljes értékű kezdő irányító. Ponder ugyanis a McNabb blama után első számúvá lett előléptetve és az idei szezonra is biztosították elsőbbségéről.

“Megnéztem a statisztikai elemzést azok nagyon hasonlóak az újonc évben” – mondta Rick Spielman. “És azt láttam, hogy Brees és Manning is nagyot fejlődött a második évében, ezt várjuk Ponder esetében is”

Természetesen nem válik mindenkiből elit irányító. A kezdeti sikeres és jó szereplések idővel akár nagy visszaesést is kiválthatnak a nagy elvárások miatt, ilyen Chad Henne, Trent Edwards vagy Kevin Kolb is. Brees újonc évében mindössze egy mérkőzésen játszott. A másodikban pedig több mint 3000 yardot passzolt és 17 TD-t ért el. Manning nagyon hasonló statisztikai mutatókat mondhat magáénak mint Ponder. Az ő második idényében is megfigyelhető a fejlődés, hiszen 11-5 -ös mérleget ért el. Spielman szerint Ponder-nek is meg van a kellő tehetsége ennek eléréséhez.

“Nem várhatjuk el, hogy azonnal elit irányító váljon belőle, de jelentős javulást várunk a soron következő szezonban.” – mondta Spielman.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary