A Rams hosszabbított Chris Long-al

A St. Louis Rams négy évvel hosszabbított a defensive end Chris Long-al. A Rams megerősítette a hírt, de a szerződés anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra. Csak annyi szivárgott ki, hogy nagy összegű szerződésről van szó. Long-ot a 2008-as Draft második helyén választotta ki a Rams. Neve nem volt ismeretlen az  NFL-ben hiszen a Hall of Famer defensive end, Howie Long fiáról beszélünk. Hatéves, 56.5 millió dolláros újonc szerződésének utolsó évébe lép jövőre ami szerint 18.3 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Azért utolsó mert a hatodik évre vonatkozó „ösztönző” záradékot nem teljesítette.

„Ez hatalmas dolog a számomra. Szereted tudni, hogy is állsz pontosan és nagyon jó érzés a számomra, hogy elkötelezettek irántam.” – nyilatkozta Long.

A csapat sztár running backje, Stephen Jackson sem hagyta szó nélkül Long hosszabbítását.

„Úgy gonodolom, hogy csapatunk védelmének egyik alappillére és nagyon megérdemli a mostani szerződését. Nagyon jó látni olyan srácokat akik hosszú éveken át a csapatnál maradnak. Megtartottuk és ezért nagyon büszke vagyok rá.” – nyilatkozta Jackson.

Pályafutásának négy éve alatt az összes alapszakasz mérkőzésen pályára lépett. 149 tacklet, 30.5 sacket és 6 kierőszakolt fumblet szerzett. A tavalyi szezon volt karrierjének egyik legjobb éve hiszen 13 sacket és 37 tacklet szerzett. 2010-ben és 2011-ben beválasztották a Pro Bowl keretbe.

(nfl.com, Fotó: nflgridirongab.com)