RG3 bemutatkozó mérkőzésén nyert a Redskins a Bills ellen

A Buffalo Bills - Washington Redskins összecsapással kezdődött el a tegnapi mérkőzéssorozat és a fő szenzáció az idei Draft második választottjának, Robert Griffin III-nek a bemutatkozása volt. RG3 bemutatkozása biztatóan sikerült, hiszen győztes drive-al fejezte be a mérkőzést és megszerezte első passzolt touchdownját is. 6 passzából 4 volt jó és 70 passzolt yardot szerzett. Első TD passzát pont a Redskins új elkapósztárjának, Pierre Garcon-nak adta aki az idei offseasonban szabadügynökként érkezett az Indianapolis Colts csapatától (nem kevés fizetésért). A Bills csapatában szerepet kapott a Houston Texnastól érkezett, a 2006-os Draft 1/1-es játékosa, a defensive end Mario Williams aki rekordfizetésért csatlakozott új csapatához.

A mérkőzést közel sem nevezhetjük pontgazdagnak, hiszen 7-6-ra nyert a Redskins. A vezetést Rian Lindell 43 yardos mezőnygóljával a Bills szerezte meg. A Redskins még az első negyedben válaszolt és RG3 20 yardos TD passzával átvette a vezetést. A második és a harmadik negyedben egyetlen pont sem született. A negyedik negyedben a Bills még értékesített egy mezőnygól de ez a végeredményt már nem befolyásolta.

A mérkőzésen Griffin-en és Garcon-on kívül még több játékos is bemutatkozott új csapatában. A Redskins negyedik körben kiválasztott irányítója Kirk Cousins szerezte a legtöbb, szám szerint 74 passzolt yardot. Rajta kívül játéklehetőséghez jutott a Bearstől érkezett defensive back, Brandon Meriweather is. A Bills csapatában pályára léphetett Vince Young és Tyler Thigpen is akik még mindig a tartalékirányító posztért küzdenek egymással. A tegnapi napon Young volt a jobb. Hasonló dobószázalékot értek el, viszont Thigpen-nek sikerült összehoznia egy interceptiont. Bemutatkozott Mark Anderson aki a Patriots-tól érkezett és Mario Williams mellett a csapat nagy szabadügynök igazolása volt. Anderson a tavalyi szezonban, tartalékjátékosként 10 sacket szerzett, de új csapatának több lehetőséget fog kapni így ez a mutató még jobb is lehet.

Legtöbb passz: Kirk Cousins, 74 yard, 0 TD, 1 Int, (Redskins)

Legtöbb futott yard: Alfred Morris, 54 yard (Redskins)

Legtöbb elkapott yard: Pierre Garcon, 58 yard, 1 TD (Redskins)

Robert Griffin III Highlights

 

A mérkőzés teljes összefoglalójáért kattints: IDE!

(nfl.com, Fotó: dc.sbnation.com és redskins.com)