Szenzációsan mutatkozott be Andrew Luck. A Rams-nek esélye sem volt. (videó)

A tavalyi év két legrosszabb mérlegét produkáló csapata csapott össze tegnap. A találkozót nagyon simán az Indianapolis Colts nyerte 38-3-ra a St. Louis Rams ellen. Mindegyik amerikai sportág 1/1-es játékosával szemben hatalmas az elvárás. Hatványozottan igaz ez az idei Draft első választottjára, hiszen Andrew Luck-nak a már irányítólegendának számító Peyton Manning-et kell pótolnia. Ugyan csak egy profi mérkőzésen van túl, de a fiatal irányító bemutatkozása szenzációsan sikerült.

Első profi passzából 63 yardos touchdown született. Ezt követően még két TD-vel záruló támadást vezetett. A második félidő elején megszerezte második touchdownját, 23 yardos TD passzt adott Austin Collie-nak. A harmadik sorozat végén 1 yardos futásával Delone Carter szerzett újabb TD-t a Coltsnak. A támadások felépítésében is jeleskedett, hiszen 16 passzából 10 sikeres volt. Hat elszórt labdájából hármat az elkapók ejtettek el, kettőt kidobott a pályáról és csak egyetlen hosszú átadásnál merült fel az interception veszélye. 188 passzolt yardal és 2 touchdown átadással fejezte be a mérkőzést. Még jobban felértkeli a teljesítményét, hogy a Colts támadófala nem igazán működött. Luck-ot szinte az összes passzánál szorongatták az ellenfél védői de egyetlen egyszer sem sikerült sackelniük.

A St. Louis Rams csapatánál a támadósor és a védősor is csődöt mondott, viszont érdemes kiemelni az újonc cornerback Janoris Jenkins teljesítményét. Még az első félidőben majdnem leszedte Andrew Luck egyik passzát, de az átcsúszott a kezei között. A történethez hozzátartozik, hogy ezt a passzt elkapta a szintén újonc T.Y. Hilton akit dicsérni lehet mind az elkapásért, mind pedig azért, hogy a pályán belül le tudta rakni mindkét lábát. Mindemellett kijelenthetjük, hogy végig jól játszott Jenkins.

A Rams irányítója, a két évvel ezelőtti 1/1-es játékos, Sam Bradford csak az első két támadósorozatnál volt a pályán. 19 play alatti 9 passzából, 7 sikeres volt. 57 passzolt yardal zárta a tegnapi mérkőzést. Főként rövid és pontos passzokkal operált, viszont emiatt az passzátlaga is alacsony lett. Helyét a tartalékirányító Kellen Clemens vette át, majd az újonc Austin Davis is játéklehetőséghez jutott. A három Rams irányító kevesebb passzolt yardal zárt mint Andrew Luck. A Coltsnál Luck helyét Drew Stanton vette át aki 83 yardig jutott. Bemutatkozott Mr. Irrelevant, azaz Chandler Harnish is akinek mindhárom passza sikeres volt, 52 passzolt yardig és 1 touchdownig jutott.

Colts - Rams (7-0; 14-3; 7-0; 10-0)

(nfl.com, Fotó: AP Photo/Michael Conroy)